Újabb TOP-os pályázat került benyújtásra

2016. április 26-án tartott rendkívüli ülésén döntött a Képviselő-testület a TOP-1.2.1-15 kódszámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” elnevezésű kiírásra pályázat benyújtásáról.

A pályázat turisztikai szakmai előkészítési munkáit a Solar Soution Management Kft. végezte a Műszaki, Vagyongazdálkodási és Pályázatkezelő Osztály munkatársaival, valamint a Helytörténeti Múzeum vezetőjével és munkatársaival együttműködve.

A pályázat tervezett összes költsége bruttó 305.000.000 Ft.

A projekt támogatása 100%-os.

A pályázat célja: egy olyan turisztikai csomag kialakítása, amely Kunszentmárton település két legfontosabb turisztikai vonzerejét egy kulturális és egy természeti értéket kapcsol össze, így teremtve olyan turisztikai kínálatot, mely által a turisták hosszabb időt tölthetnek el a településen és környékén.  A projekt egyik eleme a jelenleg is szép látogatószámmal üzemelő Helytörténeti Múzeum új látogatóközpontjának a megépítése, melyben helyet kap egy új föld alatt elhelyezkedő interaktív kiállítás, és a kötelező vendéglátó egység, ajándékbolt is.  A másik elem a múzeumtól max. 800 m-re elhelyezkedő Körös folyó mentén található, jelenleg nem üzemelő szabad strand látogatóbarát kialakítása. Cél a 2 projektelem összekapcsolása, és a nyári időszakban a szabad strandra érkező turisták becsábítása a pár percre található interaktív múzeumba, kedvezményes jegyekkel, továbbá közös rendezvényekkel.

A hozzászólások nem engedélyezettek!