Képviselő-testület ülés 2016. április 28.

Kunszentmárton Város Önkormányzatának Képviselő-testülete engedélyezte a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ Városi Könyvtár intézményegysége pályázatának benyújtását a Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiumához természettudományos ismeretterjesztő előadások tartása céljából. A pályázati kiírás szerint a maximális támogatási intenzitás mértéke legfeljebb 100%. A pályázó részére kötelező saját forrás biztosítását és igazolását a kollégium nem ír elő. A Természettudományi ismeretterjesztő előadások és interaktív gyermekfoglalkozások szűkebb hazánkkal, a Nagykunsággal és a Körös-vidék természeti értékeivel kapcsolatban című pályázat célja: Magyarország, különösen a Nagykunság természeti értékeinek bemutatása, olyan előadássorozaton keresztül, melynek egyes részletei kitérnek a nagy magyar természettudósok munkásságára.

 

Továbbá benyújtásra került Kunszentmárton Város Önkormányzata által iskolai és óvodai utazó kiállítások megszervezésére és óvodások múzeumlátogatására benyújtott pályázat.

Járásszékhely települési önkormányzatok által fenntartott múzeumok szakmai támogatására került benyújtásra a pályázat.

„Gyere velünk múzeumba” - A járás településeihez kötődő kulturális örökség hozzáférhetővé tételének és a területi egyenlőtlenség felszámolásának támogatása céljaként az iskolai és óvodai utazó kiállítások és foglalkozássorozatok megrendezése, valamint az óvódások múzeumlátogatásának támogatása, módszertani útmutató kidolgozása, óvódások múzeumlátogatásának megszervezése célok kerültek megjelölésre. A projektbe több a környéken lévő általános iskola, óvoda és bölcsőde is bevonásra került.

A pályázat pozitív elbírálása esetén a megvalósítást a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ közreműködésével végzi.

 

Bízunk a pályázatok sikeres elbírálásában!

 

Herczeg Renáta

A hozzászólások nem engedélyezettek!