Magyar Művészetoktatás Napja

DSC_4388

2016.május 7-én a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskola közös szervezésében került sor a Magyar Művészetoktatás Napjának megünneplésére. Különös jelentőséget adott a rendezvénynek, hogy immár 20 éve működnek a művészeti iskolák – a rajziskola és a zeneiskola - városunkban. Ünnep volt a javából, rég nem látott, már más városban élő egykori tanítványokkal, alapítóval, régi és új tanárokkal.

A fúvószenekar – Tassonyi Zsolt vezényletével – térzenével fogadta a Bartók Béla terembe érkező vendégeket. Az elmúlt két évtized ezer meg ezer élményébe engedett bepillantást ez a délután. Dezső Dóra nem csupán, mint az esemény műsorvezetője, de mint szülő, mint a művészetek nagy csodálója és benne élője „játékra” invitálta a megjelenteket, kicsiket, nagyokat egyaránt. A 20 év emlékei, a feltörő érzések, a pillanatok, a könnybe lábadt szemek, a mosolyok, az örömök adták a délután egészét, melynek részesévé vált minden vendég.

DSC_4424

DSC_4432

DSC_4446DSC_4447DSC_4448

Megtisztelte az eseményt Németh Lajos, aki 1996-ban megalapította a rajziskolát Kunszentmártonban. Tóthné Gácsi Anna személyében alkotó társra talált, aki mindig szívügyének tekintette a művészetet. Felidéződtek a hosszú évek alatt felgyülemlett emlékek, történetek, megmérettetések, elismerések, csodák. A csodák, melyek megszületnek a gyerekekben, melyek kibontakozására teret enged a rajziskola és a zeneiskola egyaránt. Wenner-Várkonyi Attila polgármester elismerését fejezte ki a művészetoktatásban részt vevő tanároknak és tanítványoknak. Smuta Kálmánnét, a művészetek odaadó támogatóját és Dezső Dórát, a művészetoktatás napi rendezvények állandó szervezőjét, műsorvezetőjét egy-egy virágcsokorral köszöntötte. Bahil-Csomán Éva, a Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója megnyitójában felsorolta a 20 év jelentős eseményeit, eredményeit, a megannyi díjat, különdíjat, a sikeres versenyeket, melyekre egy képösszeállítás segített emlékezni. A fotókat Vass Zoltán készítette, aki az elmúlt évek fontosabb pillanataiban jelen volt a zeneiskola életében, és a vetítést egy csodálatos énekkel tette még emlékezetesebbé.

DSC_4454

DSC_4474

Takácsné Szilágyi Erzsébet, a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a köszönet szavaival fejezte ki háláját tanároknak, volt és jelenlegi diákoknak és a bázist adó szülőknek, akik segítsége felbecsülhetetlen. A délután programjai között bemutatkozott az új fuvola zenekar, Tassonyi Zsoltné vezetésével. A rajziskola egy filmösszeállítás segítségével hívta életre az emlékezetes pillanatokat. Volt tanítványok adtak hírt magukról, hogy hol tart az életük, mit csinálnak, mire emlékeznek, mit adtak számukra a rajziskolás vagy a zeneiskolás évek. Tóthné Gácsi Anna lett az őrzője annak a ládának a  kulcsának, amiben az idei év emlékeit helyezték el, és  kinyitására, az emlékek újraelevenítésére 5 év múlva kerül sor. Végül Tóthné Gácsi Anna méltán híres mézeskalácsaival kedveskedett a jelenlévőknek. A vendégek a Bartók Béla teremben a rajziskola diákjainak kiemelkedő munkáit tekinthették meg, melyek Kiss Györgyi és Molnár Adrienn tanárnők közreműködésével valósultak meg. A karzaton az elmúlt évek sikereinek bizonyítékai láthatók.

DSC_4467DSC_4552DSC_4514DSC_4511DSC_4508

DSC_4562

DSC_4575

A rendezvény nem jöhetett volna létre a művészeti iskolai tanárok, dolgozók odaadó munkája, a diákok alkotásai és a műsorban elhangzó produkciók nélkül. Köszönet illeti őket. Továbbá köszönet illeti a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ dolgozóit is, akik a helyszínt és a technikai hátteret biztosították a rendezvény sikeres megvalósulásához. Az elmúlt 20 év ékes bizonyítéka annak, Kunszentmárton mennyire gazdag tehetségekben.

Még további sikeres éveket kívánok!

Az esemény további képeiért kattintson ide!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!