Sporttörténeti siker Kunszentmártonban! Bajnok lett a kézilabda csapat!

13198654_1104615142935098_5281901179929532804_o

Kézilabda NB-II: Bajnoki döntő mérkőzés, Kunszentmárton, Városi sportcsarnok.
UniTurn Kunszentmárton KSK – Kiskunfélegyházi HTK 20 : 20 / 12 : 12 /
Kunszentmárton, Vezette: Kovács István, és Péli Sándor

UniTurn Kunszentmárton KSK: Sztancsik Csaba, Tóth László, 6/5 Krasznai Gábor, Cselovszki Csaba, 6/2 Danku Csaba, Gelley Dávid,4 Fekete Károly, 1 Nagy József, 3 Subicz Attila, Kapás Krisztián, Kovács András, Perjási Viktor, Bodor Márk, Szöllősi János, Végső Sándor
Edző: Varga István

Kiskunfélegyházi HTK: Prezenszki István, Nagy Gazsó Balázs 4,, Tóth Viktor, Berta Róbert 3, Miksi István, Fodor Tamás Szilveszter 3 , Papp Béla, Savanya Zsolt 1, Ignácz Vilmos 4/2, Gyöngyi Ádám, Stefán Nándor 4, Szélpál András, Czirják Péter, Pál Ádám, Zsadányi Sándor, Fekete Krisztián, Berta László 1, NagyGábor,
Edző: Miksi István 

A mérkőzés kezdete előtt már jó egy órával, zsúfolásig megtelt a sportcsarnok. A szurkolók, frenetikus hangulatot teremtettek, minden adott volt a bajnoki döntő mérkőzés remek hangulatához.

A hazai csapat Cselovszki góljával indított, de gyorsan jött a válasz, sőt, a 4. percben már 2:4-re a vendégek vezettek. Nagy küzdelem, és kemény védekezés jellemezte a mérkőzést, ami kevés gólt eredményezett.
A vendégek játszottak jobban, a a 15. percben már 4:8 volt az eredmény. Nagy József percei következtek, és máris 8:10 lett az eredmény. Tóth Jacsa befutásból lőtt gólja után, Gelley Dávid ziccert hibázott, majd ismét Nagy József volt eredményes, 11:12. Az első félidő utolsó másodperceiben Gelley Dávid bomba góljával 12:12-re alakult az eredmény, a csapatok így mentek a félidőben az öltözőbe.
A II. játékrész is kőkemény játékot hozott, hol itt, hol ott esett gól, a 43. percben is 15:15-ös eredményt mutatott az óra. A 13-20. perc közötti időszak eseménytelen, és gólnélküli időszak volt. Az 53. percben vezetett a hazai csapat először, Tóth Jacs 7 méteres gólját követően, 17:16.
Az 57. percben, a mérkőzés vége előtt 3 perccel, ismét 19:19 volt az eredmény. Az utolsó percben, a vendégek kihagyott helyzetét követően Fekete Károly góljával, ismételtem a hazaiak vezettek, 20:19-re. 2o másodperc volt a mérkőzésből hátra, amikor a vendégek kiegyenlítettek, de támadásra nem volt már idő, így a 20:20-as döntetlennel, a hazai csapat megszerezte a bajnoki címet.
Ezzel a győzelemmel a kunszentmártoni kézilabda sport történelmet írt, hiszen az újkori kézilabda történetében ilyen remek eredményt még nem értek el. Minden bizonnyal ez a győzelem további lendületet adhat a sportágnak, és a fiataloknak, valamint a sportágat támogató vállalkozóknak!

Szánthó Ferenc

Miksi István: Jó és küzdelmes mérkőzést játszottunk, gratulálok a kunszentmártoni csapatnak.
Varga István: Hősies küzdelemben a csapat tagjai mindent kiadva magukból, megszerezték a bajnoki címet, amivel a városnak hatalmas sikert hoztak.

 

A mérkőzés képei a következő linken elérhetőek!

A képekért köszönet Vass Zoltánnak, Havasi Csabának és Ordasi Lászlónak.

A hozzászólások nem engedélyezettek!