Városunkban jártak a teterowiak

Az elmúlt héten Kunszentmárton egyik legrégebbi testvárosának küldöttségét fogadta a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és városunk Önkormányzata.

DSC_9855

Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr a csapatot érkezésük napján köszöntötte. A városi delegáció májusban már járt Teterowban a Csukafesztiválon. A helyi iskolások pedig nemrég tértek haza. Mindkét alkalommal szívélyes fogadtatásban volt részük a kunszentmártoniaknak. Ez az év különleges abból a szempontból, hogy Dr. Reinhard Dettmann polgármester úr hosszú évek után személyesen Kunszentmártonba látogat az augusztus 20-i rendezvényre. Ebből az alkalomból lehetőség nyílik arra, hogy a város testvérvárosai találkozhassanak egymással, hiszen több küldöttség is érkezik a Magyarok kenyere rendezvényre: Erdélyből Csíkszentmárton, Lengyelországból Strysawa és Kárpátaljából Verbőc.

DSC_9853

Az általános iskola tanárai a héten számtalan tartalmas programmal kedveskedtek a vendégek számára. Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidőparkban töltöttek egy napot, ahol a gyerekek a hófánk pályáért teljesen odavoltak. Helyben készült finomsággal zárták a napot. Több napon a strandolásé volt a főszerep: Cserkeszőlőn, Tiszakécskén és Szentesen is fürödtek a vendégek. Sokadik éve immár hagyományosan csütörtök este a teterowi és a kunszentmártoni Fúvószenekar ad koncertet a Hivatal előtt a közönség megelégedésére, azt követően a Fúvószenekar székházán látták vendégül őket egy vacsorára. Pénteken a záró vacsorán a beszélgetésé, a nevetésé, a köszönetnyilvánításé volt a főszerep.

DSC_9910

DSC_9904

Takácsné Szilágyi Erzsébet igazgató asszony megköszönte a teterowiaknak, hogy az elmúlt héten vendégül látták az általános iskolásaikat és bízik abban, hogy ez a hét számukra is élményekben gazdagon telt.

DSC_9943

Városunk nevében Dr. Fazekas Margit képviselő asszony a testvérvárosi kapcsolat fontosságát hangsúlyozta és örömét fejezte ki, hogy minden évben kölcsönös a vendéglátás és igazán élő kapcsolatot ápolnak egymással.

DSC_9933

A teterowiak elégedettségüket fejezték ki: a kedves fogadtatás, a tartalmas programok és a magyarországi kulináris ételeket illetően egyaránt. Köszöntőjükben megemlítették, hogy a hamarosan 25 éves kapcsolatot különösen fontosnak tartják és ehhez méltón kívánják ünnepelni is.

 Ezen idő alatt számtalan barátság szövődött, ami a két város közötti összetartozást még inkább erősíti. Hamarosan újra találkozunk.

DSC_9982

Köszönet illeti azon pedagógusokat, önkormányzati dolgozókat és mindenkit, akik munkájukkal segítették és támogatták ezt az egy hetet.

Herczeg Renáta

A megérkezés pillanatai az alábbi linken tekinthető meg. 

A fúvószenekari koncert az alábbi linken elérhető. 

A búcsúvacsora képei ezen a linken érhetőek el. 

A hozzászólások nem engedélyezettek!