Alkotótábor

DSC_0028

A Kunszentmártoni Alkotók Szabad Társaságának alkotótábora

Idén is megrendezésre kerül a nyári alkotótábor július 31-től augusztus 6-ig. Melynek helyszínét sok év után újra a Helytörténeti Múzeum biztosítja. A Kunszentmártoni Alkotók Szabad Társasága 2000-ben alakult Mártonfi Benke Márta ötlete alapján. A kunszentmártoni alkotók örömmel vették az új lehetőséget, bár már korábban is rendszeresen összeültek, ahol az adott hónap munkáit kiállították, beszélgettek, kapcsolatot ápoltak.

16 éve pedig minden év nyarán egy hetet azóta is alkotásnak szentelnek. Ebben az évben fixen 14 fő vesz részt a táborban, de többen érkeznek pár napra is. Több új alkotó van köztük: Kiss Györgyi és Molnár Adrienn a Rajziskola két tanárnője is. Többségében olajfestékkel készülnek az alkotások, de van, aki akrillal, akvarellel, temperával vagy vágott technikával dolgozik. Érkeztek alkotók Szegedről, Kecskemétről, Szolnokról, Szentesről és természetesen a kunszentmártoni festők is szép számmal képviselik magukat. A légkör igazán baráti. A segítségnyújtás, a közvetlenség, a figyelmesség minden alkotóra jellemző. Nagyrészt tájképek születnek a Kunszentmárton által kínált sokszínű lehetőségeket kihasználva.

A szponzorok közül többen nem anyagilag támogatják a megvalósulást, hanem más módon is. A zárónapon egy közös ebédre kerül sor a támogatókkal együtt, ahol a hét folyamán alkotott képek közül ajándékba kapnak egyet. A kész alkotásokból kiállítás nyílik az év második felében.

A hét elkövetkező részére alkotásban gazdag pillanatokat kívánunk.

Az Alkotótábor képei az alábbi linken megtekinthető!

Herczeg Renáta

A hozzászólások nem engedélyezettek!