Jász-Nagykun-Szolnok megyei díjátadó ünnepség

Jász-Nagykun-Szolnok megyei díjátadó ünnepség

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés augusztus 20-a alkalmából díjátadó ünnepségét rendezett a Megyeháza dísztermében. Államalapításunk ünnepén országszerte elismeréseket nyújtanak át, és ebben az évben is képviseltette magát Kunszentmárton a közös megemlékezésen.

Az ünnep méltóságát a 13 regnáló és emeritus jász és nagykun kapitány bevonulása emelte, majd Molnár László, a szolnoki Szigligeti Színház művészének mély érzésű szavalatai hangzottak el. Ezt követően Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében történelmi múltunk mérföldköveit emelte ki. Szent István királyunkat, aki letette máig virágzó hazánk alapjait, és reálpolitikusként Nyugathoz kapcsolta országunkat. Ennek köszönhetően a magyar nép kiállta az idő próbáját, az elmúlt 1000 év történelmi viharait. Utalt őseinkre, akik behívták a jászokat és a kunokat, csatáztak Mohácsnál, szabadságharcot vívtak 1848/49-ben, és Aradnál vértanúként haltak értünk.  Ezen gondolatok után emelkedett hangulatban folytatódott az ünnepség a díjak átadásával.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat kitüntető díjait és címeit Kovács Sándor a Megyei Közgyűlés elnöke, Piroska Miklós és Berec Zsolt Miklós alelnökök és Rentzné Dr. Bezdán Edit címzetes megyei főjegyző asszony adták át. Több mint negyven díj átadására került sor, melyek között két kunszentmártoni elismerés is szerepelt. A kunszentmártoni díjazottakat köszöntötte Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a megye fejlődésének elősegítése, felemelkedésének előmozdítása, hírnevének gyarapítása, értékeinek növelése érdekében kifejtett kimagasló példamutató tevékenységéért a Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért díj adományozásával ismerte el Józsa Lászlót, Kunszentmárton Város Pro Urbe, Jászságért és Nagykunságért díjas díszpolgárát, a kunszentmártoni Általános Iskola nyugalmazott tanárát, pedagógiai és helytörténeti tudományos kutatómunkája alapján.

A megye művészeti életének fejlesztése területén kiemelkedő alkotó munkát végző, a megye szellemi életét gazdagító, művészeti hagyományokat ápoló munkájáért a Közgyűlés Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művészeti Díjban részesítette a Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskolát és Kunszentmártoni Fúvószenekart, több évtizedes kiemelkedő művészeti és a Tiszazugban zenét tanuló fiatalokért végzett magas színvonalú tevékenysége alapján. A díjat Bahil-Csomán Éva igazgatónő vette át.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

A képeket az alábbi linken lehet megtekinteni!

Czakó Gabriella

A hozzászólások nem engedélyezettek!