Az alkotótábor kiállítása

Színek, hangulatok

Az alkotótábor kiállítása

A kunszentmártoni Művésztelep XVI. alkotótáborának kiállítását lehet megtekinteni 2016. szeptember 9. és október 14-e között a Helytörténeti Múzeumban.

Már hagyomány Kunszentmártonban, hogy a 2001-ben megalakult Alkotók Szabad Társasága minden év augusztusában tábort szervez, hogy a helyi és vidéki képzőművészek egymást inspirálva elmélyülten dolgozhassanak. Az intenzív munka eredményeként színvonalas festményeikkel újra megörvendeztetik egy bemutatóval a város lakosságát és az érdeklődőket. A megnyitón Dr. Pusztai Gabriella köszönetét kifejezve beszélt az alkotók jelenlegi munkájáról és Mártonfi Benke Márta emlékezett vissza a Társaság elmúlt 15 évére történetekkel, anekdotákkal. Az esemény színvonalát emelte a Zeneiskolát képviselő Bozsik Márton és Jernei Mihály gitárelőadása és az összejövetel végén egy Szamecz Béla által felajánlott festmény kisorsolása a vendégek között.

A Művésztelep ötlete Mártonfi Benke Márta gondolataiban fogalmazódott meg először, majd a kunszentmártoni művésztársakkal karöltve a Helytörténeti Múzeum, a Szent Márton Plébánia és Kunszentmárton Város Önkormányzatának támogatásával valóra vált az elképzelés. A képzőművészekből egy valódi közösség jött létre és egyre több igényes alkotással hagyják örökül Kunszentmárton természeti és épített környezetét. A városban élő művészekhez már a kezdetektől is csatlakoztak vidékről, így például Szolnokról, Szentesről. Kecskemétről, Budapestről.

 A kiváló alkotók munkáját több kitüntetéssel ismerték el: 2003-ban Kunszentmárton Művészeti Díját, 2004-ben pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei képző és iparművészeti tárlaton a Magyar Művelődési Intézet különdíját vehették át. 2006-ban a Magyar Kultúra Napján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művészeti Közalapítvány elismerésében részesült az alkotó csoport, majd 2010-ben Kunszentmárton Város Közművelődési Díját érdemelték ki.

Alkotók:

Berta Tamás – Szolnok

Bíró Mária – Szolnok

Hercz Szilvia – Szentes

Karsai Ildikó – Kiskunfélegyháza

Kemp Zsuzsanna – Salgótarján

Kiss Györgyi – Kunszentmárton

Mártonfi Benke Márta – Kunszentmárton

Márvány Sándor – Szolnok

Molnár Adrienn – Kunszentmárton

Plavecz Ildikó – Szeged

Prekup János – Kunszentmárton

Séra Erzsébet – Kunszentmárton

Szamecz Béla – Kunszentmárton

Szamecz László – Kunszentmárton

A kiállítás képei az alábbi linken elérhetőek. 

Czakó Gabriella

A hozzászólások nem engedélyezettek!