Babaköszöntés a Városházán

Babaköszöntés a Városházán

Egyedülálló kezdeményezés volt 2015-ben polgármesterünk részéről, hogy köszönti az adott évben született kisgyermekeket.

2016-ban 69 gyermek született Kunszentmártonban –szüleikkel együtt ők tettek látogatást a Városházán január közepén, ahol Wenner-Várkonyi Attila Kunszentmárton Város polgárává fogadta a babákat és köszöntötte szüleiket. A köszöntéshez csatlakozott Boldog István országgyűlési képviselő is. Összehasonlításképpen elmondható, hogy 2015-ben 53 gyermek született. 2016-ban a már említett 69 baba, ami hatalmas öröm kisvárosunkban. Bízunk abban, hogy 2017-ben ez a tendencia tovább folytatódik és egyre többen vállalnak gyermeket.

De térjünk rá azon édesanyákra, akik eleget tettek meghívásunknak, és büszkén mutatták be gyermeküket. Hogy élték meg az édesanyák ezt a különös eseményt? Három anyát hívtam segítségül, akiknek gyermekük hivatalosan is Kunszentmárton Város polgárává vált. Gácsiné Kurucz Judit, Kovácsné Szabó Szilvia és Mészáros Erika első gyermekes édesanyák a remek kezdeményezést hangsúlyozták, mindegyikük maradandó élményt kapott a várostól.
Judit elcsodálkozott azon, mennyi gyermek született, mennyien jelentek meg a rendezvényen.

Erika az anyaság öröméről és küzdelméről beszélt. „De ennél szebb nincs is a világon, mikor értelmet nyer két ember kapcsolata és értelmet nyer az élet!”

Szilvia a helyszínválasztást emelte ki, hiszen férjével ugyanott fogadtak három éve örök hűséget egymásnak, ahol most gyermeküket köszöntötték.

Egy valami nemcsak bennük, de minden édesanyában közös. A megélt pillanatok, amelyek örök csodaként emelik a hétköznapot abba a babaillatú világba…
-ahol nem számít hányszor cseréltél aznap pelust,
-hányszor kérdezted meg magadtól, hogy „Jó anya vagyok-e”,
-hányszor borultál ki,
-hanyadjára melegítetted meg és ittad meg a kávéd,
-hányszor cseréltél aznap ruhát porontyodon
… ahol a nehézségeket egy-egy cinkos mosoly, ölelés gyermekedtől azonnal feledteti.

2015-ben a város egy új szimbólummal, a babazászlóval gazdagodott. Egy boldog nagymama unokája érkezésének örömére csináltatta és a városnak ajándékozta azzal a céllal, hogy minden új jövevény tiszteletére helyezzék ki a városháza homlokzatára. Eddig csak a veszteséget jeleztük a fekete zászló kitételével, most már az örömüket is megoszthatják a családok a zászló kihelyezésével. Eddig kevesen éltek a lehetőséggel, de remélhetőleg lassacskán beépül a köztudatba, és egyre többen adják hírül gyermekük, unokájuk születését ily módon is. Nem kell tenni mást, csak kérjék a Polgármesteri Hivatalban, és már loboghat is az öröm zászlaja!

 

„Mikor megszületik egy várva várt gyermek,

az élet dolgai új értelmet nyernek.

Anyaszív, apaszív dobban meg egy párban,

új fénnyel ragyognak a világra hárman.”

Herczeg Renáta

A babaköszöntés képeit az alábbi linken érheti el!

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!