Szalagavató 2017.

Szalagavató – mosolyogva nézni a jövőbe

Tagadhatatlanul a középiskolás évek legszebb pillanatát élték át a Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnáziumi, Szakgimnáziuma és Szakiskolájának végzős diákjai Szalagavató báljukon a Dani Margit Sportcsarnokban február 3-án. A tanulókat köszöntötte Moldován György, a Karcagi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, Wenner-Várkonyi Attila, Kunszentmárton polgármestere és Kissné Balla Ágnes, megbízott igazgató asszony.

Mérföldkő ez a diákok életében.

Mennyi mindent jelképezhet a feltűzött szalag?

Az első iskolai napoktól kezdve, a középiskolás évek számtalan élményét, a szülők aggodalmát, a tanárok szeretetét, az osztálytársak barátságát, a közösség összetartó erejét, a felnőtté válást, az összetartozást és végül, de nem utolsósorban az érettségi és a szakmai vizsgák közeledtét jelzi. – mondta beszédében Moldován György.

DSC_8350

A polgármester megköszönte a diákoknak és szüleiknek, hogy az általános iskolát követően iskolaválasztáskor bíztak bennük és ezt az iskolát választották. Az iskolában tanító kollégák, munkatársak a fenntartókkal együtt az itt töltött évek alatt mindent elkövettek, hogy a lehető legtöbb tudással jusson el mindenki a szalagtűzésig. Az ember egész életében
változtathat az életén. Minden attól függ, milyen célokat tűzünk és azért mennyi áldozatot vagyunk képesek hozni.

DSC_8382

Kissné Balla Ágnes megbízott igazgató asszony büszke az iskola minden tanulójára, akik életük olyan szakaszába érkeztek el, ahol már elkezdték megismeri önmagukat, korlátaikat, tehetségeiket. Ezen az úton fogja a diákok kezét az iskola, a tanárok és a szülők. Igazgató asszony a végzős diákok osztályfőnökeinek, majd az osztályfőnökök az osztályaiknak helyezték fel a szalagot, mely az összetartozást jelképezi.

DSC_8391

A végzős osztályok a 2016/2017-es tanévben:

12. D osztály - osztályfőnökük Madarassy Anikó
négy évfolyamos gimnáziumi osztály

DSC_8309

12. I osztály – osztályfőnökük: Sindel Edit
intenzív kétéves képzés

DSC_8319

11. A osztály – osztályfőnökük: Dusnoki Márta
szakközépiskolai osztály, gépi forgácsoló, kőműves és hidegburkoló

DSC_8315

11. B osztály – osztályfőnökük: Márkusné Tóth Erzsébet
szakközépiskolai osztály, élelmiszer – és vegyi árú bolti eladó és
épület és szerkezetlakatos

DSC_8324DSC_8455

A nyitótánc előtti várakozást a Szent Márton Társulat tagjainak műsora töltötte meg. Vajda Nóra végzős diákként elmesélte mekkora élmény volt számára a Szalagavató, az arra való felkészülés izgalmas pillanatai. „Az utolsó fontos és nagy esemény, amit az osztállyal együtt éltünk át.” Az angolkeringő lépéseit Nagy Mariann tánctanárnő tanította be. Az osztály gondolt egy különlegeset és egy osztálytánccal is készült a Szalagavató bálra, segítségül kérték fel Belovai Zoltán tánctanárt, akinek köszönik a segítséget. „A táncórák rettentően jó hangulatban teltek. Zoli lazasága és az osztály rugalmassága lehetővé tette, hogy ezek nem olyan kötött, egyhangú, komor órák voltak, hanem poénosra vettük, mindenki közvetlen volt, emiatt pedig nagyon összekovácsolódtunk, és még szorosabb lett az összetartás az osztályunkban. Az egész, az elmúlt három hónap minden órája hatalmas élmény volt!” Örök élmény az ember életében egy szalagavató. A saját, tökéletesnek mondható szalagavatóm után 11 évvel újra ott lenni, emlékeket feleleveníteni hatalmas öröm volt. Ezt a megfoghatatlan érzést kívánom a most végzős diákoknak is, hogy boldogan, mosolyogva gondoljanak pár év múlva a középiskolában töltött gondtalan évekre.

DSC_8397DSC_8498DSC_8545

A Szalagavató képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A Szalagtűzés képei

A szalagavatós tánc képei

Herczeg Renáta

A hozzászólások nem engedélyezettek!