Együtt a Gyermekekért Alapítvány Jótékonysági bálja

Együtt a Gyermekekért Alapítványi bál

Több, mint 200 bálozó tette tiszteletét az Együtt a Gyermekekért Alapítvány Jótékonysági bálján február 11-én a Szabó Gyula Művelődési Központban.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr nyitotta meg bálat. Köszöntő gondolataiban méltatta az óvodai nevelés területén dolgozó munkatársakat, akik mindent megtesznek a gyermekeik fejlődéséért és minden erejükkel igyekeznek szebbé és változatossá tenni az óvodai életet. Örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy a közösségi összefogás egy közös cél érdekében falakat képes megmozgatni. Csokorral köszönte meg munkáját Gácsiné Bozsik Magdolnának, Dr. Pusztai Gabriellának és Molnár Zsuzsannának.

Ezen alkalomból Molnár Zsuzsanna kuratóriumi elnök számolt be az Egyesület tevékenységéről.

Meséljen az Alapítvány megalapításáról! Hogy merült fel a bál gondolata?

Az Együtt a Gyermekekért Alapítvány 1995-ben alakult, melyet 5 fős kuratórium irányít. A Jótékonysági bálat 2012 óta szervezzük. Nagyon sokan támogatnak bennünket adományaikkal és szimpatizálnak óvodánkkal. A bál szervezésekor az óvoda  dolgozói mindent megtesznek, hogy a résztvevők jól érezzék magukat.  

Mi az Alapítvány célja?

Az Alapítvány célja az Önkormányzati óvodába járó gyermekek tárgyi feltételeinek javítása, eszközkészletének bővítése, programjainak segítése. Kiemelkedő figyelmet fordítanak a nevelés, a tehetségfejlesztés és a felzárkóztatás hármas egységére. Ezeken kívül a mindennapokban nagy szerepet játszik a kulturális élet, sportélet és az egészséges életmódra való nevelés.

Egy Óvoda életében a szülői közösség mindig jelentős szerepet tölt be. Önöknél ez hogyan alakul?

Maximálisan támogató szülői közösség áll a hátunk mögött. A programok szervezésének mozgatórúgói. A szülők közössége igényli a különböző szabadidős programok szervezését, nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőttek részére is. A bálon kívül már számtalan közös programot szerveztek: közös korcsolyázás Szentesen, busójárás megtekintése Mohácson, szarvasi vízi színpad előadásainak látogatása.

Az Alapítványi bálból befolyt összeget mire fordítják?  

Az óvoda Pedagógiai Programja összhangban van az Alapítvány küldetésével, így minden évben kitűzünk egy célt. A 2017-es évben a szerepjátékok bútorzatát szeretnénk felújítani, például babakonyha, barkácsolás, szerszámos pad.

Az önkormányzati óvoda évek óta folyamatosan fejlődik. Hol tartanak most a fejlődésben?

Az Általános Művelődési Központ Deák Ferenc utcai Óvodai Egységében jelenleg három csoport működik. Kilencven gyermek ellátását biztosítják, a csoportokban a törvényi előírásnak megfelelő felnőtt létszámú óvodapedagógus és dajka foglalkozik a mindennapi neveléssel. Várhatóan a Deák Ferenc utcai épületben nyílik a negyedik csoport, a szülők igényeinek figyelembevételével. 

Sok sikert és erőt kívánok a nem mindennapi nevelőmunkához!

Herczeg Renáta              

A Jótékonysági bál képei az alábbi linken megtekintése.         

A hozzászólások nem engedélyezettek!