Az UniTurn Kunszentmárton Kézilabda Sport Klub 2016. évi tevékenysége

Az UniTurn Kunszentmárton Kézilabda Sport Klub 2016. évi tevékenysége

Az UniTurn Kunszentmárton Kézilabda Sport Klub önálló sportegyesületként az 1998/1999. évben alakult. Akkor még csak női szakág volt, akik a megyei bajnokságban szerepeltek, lelkes kunszenti hölgyekkel. Később a férfi szakág is megalakult, akik 2011-ig szintén a megyei bajnokságban versenyeztek.

A kézilabda klub 2016. szeptemberben a hatodik bajnoki évét kezdte az NB II. dél-keleti csoportjában, ahol jelenleg az első helyen áll. A kézilabda klub évek óta stabil és meghatározó csapata a kézilabda bajnokság harmadik vonalának. Az eredményeink alapján az ország legjobb 50 csapata között vagyunk! 2016. májusában a kézilabda csapatunk fennállása óta a legjobb eredményét érte el, a 2015/2016. évi NB II-es bajnokságban az első helyen végzett. 40 évvel korábban (1976-ban) és öt évvel korábban (2011-ben) megyei bajnokok lettünk. 2016. szeptembertől a férfi megyei bajnokságban ismét szerepel kézilabda csapatunk! 2016. augusztus-szeptemberben és 2017. január-februárban az NB II-es bajnokság őszi/tavaszi szezonjára való felkészülés kiválóan sikerült.

Csapatunk egyre jobban összekovácsolódik, a játékosok megismerték egymást, és az eredmények is sorra jönnek. Heti 2 edzéssel (kedd és péntek) készülünk a bajnoki mérkőzésekre! 2017-ben az utánpótlás U8 korosztályban is beindítjuk a szivacskézilabda oktatást. A fiatalok részére heti rendszerességgel tartunk edzéseket, és 2017-től több kézilabda tornán is szerepelni fogunk. 2017. júliusban a szlovákiai Presovban (Eperjesen) – a korábbi évekhez hasonlóan - újra nemzetközi strandkézilabda tornán szerepel kézilabda csapatunk. Negyedik alkalommal kaptunk meghívást erre a jeles eseményre, ahol minden évben a BL-ben és a SEHA-ligában szereplő szlovák bajnok Tatran Presov ellen is pályára lépünk. 2015. október 24-től 2017. március 18-ig 31 veretlen (30 győzelem, 1 döntetlen) bajnoki mérkőzést játszott kézilabda csapatunk, ezzel sporttörténelmet írtunk! A felkészülési tornákat is sorra megnyertük, ott sem találtunk legyőzőre!

Zsúfolásig megtelik a Sportcsarnok a kézilabda mérkőzések délutánján. Hogy csak egyet említsek: március 25-én Kiskunfélegyháza csapatát fogadta a kunszentmártoni csapat. Fergeteges mérkőzésen rangadó mérkőzést nyert Kunszentmárton. A mérkőzés teljes ideje alatt zsongott a csarnok a nézők szurkolásától.

Kiss József
az UniTurn Kunszentmárton
Kézilabda Sport Klub elnöke

A március 25-i mérkőzés képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!