Kunszentmártoni Rendőrkapitányság beszámolója

Kunszentmárton Város képviselő-testülete soros ülését 2017. március 30-án tartotta, melynek keretén belül Simon Imre r. alezredes, mb. kapitányságvezető számolt be a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság 2016. évi munkájáról. A testületi ülésen megjelent Dr. Urbán Zoltán r. ezredes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya.

A következőkben a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság által küldött évértekelőt olvashatják:
A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság a 2016 évben - a 2015 július 1-jén történt illetékességi terület változást követően - lényegében változatlan népességmegoszlás és településszerkezet mellett végezte tevékenységét. A rendőrkapitányság a vonatkozó feladat-, illetve intézkedési tervekben, a belügyminiszter úr, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Megyei Rendőr- főkapitányság vezetése által megfogalmazott elvárások és stratégiai célok, valamint kiemelt feladatok
megvalósítása, illetve azok teljesítésének figyelembe vétele mellett hajtotta végre a 2016 évi tevékenységét. A közterületi szolgálat hatékonyabb szervezésével megvalósult a települések állandó, vagy visszatérő ellenőrzése. A közterületi szolgálat ellátásában jelentős támogatást nyújtott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának állománya. Az intézkedési kultúraváltás, az állandó rendőri jelenlét kedvező visszhangra talált a lakosság körében, amelyről a lakossági fórumokon érkeztek visszajelzések. A nyomozati munka színvonalának megtartására, illetve emelésére tett törekvéseink eredménnyel jártak. Bár döntően az illetékességi terület változása miatt nőt a lopások, lakásbetörések száma, de mindkét kategóriában javult a felderítési eredményesség. A lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló jogsértés, a rablások száma csökkent.

Teljesítettük a bűncselekmény típusnál előírt, elvárt eredményességi értékeket. 2016. évben javult a nyomozás időszerűsége, mintegy 20 nappal csökkentettük az átlagos nyomozási időt, illetőleg jelentősen emeltük a bíróság elé állítással befejezett nyomozások számát.

A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében továbbra is nagy hangsúlyt fektettünk rendőri és egyéb baleset-megelőzési módszerek összehangolt alkalmazására, a célirányos feladat-végrehajtásra, a technikai eszközök összehangolt és tervszerű kihasználására. Kiemelt hangsúlyt fektettünk a párbeszéd folytatására az önkormányzatok, az egyes polgárőr szervezetek, egyházak, iskolák, civil szervezetek vezetőivel, képviselőivel.

A rendőrkapitányság alapvetően végrehajtotta a 2016. évre meghatározott feladatait, amellyel megvalósította a legfontosabb célkitűzéseit.

Fekete Tamásné c.r. őrgy

A hozzászólások nem engedélyezettek!