Költészet napi megemlékezés

 Költészet napja városunkban

Városunk diákjai a József Attila szobornál gyűltek össze és közös versmondással emlékeztek meg a költészet napjára április 11-én. Magyarországon 1964. óta József Attila születésnapján minden év ezen napján ünnepeljük a költészet napját. A költő legismertebb, Kertész leszek című versét szavalta több száz diák, pedagógus, csatlakozó vendég.

A Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola, illetve a Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskola igazgató asszonyai a József Attila szobor megkoszorúzásával tették emelkedetté a hangulatot.

A közös szavalást követően Rendhagyó irodalomóra keretében emlékeztek meg a gimnázium diákjai és tanárai a költészet napjáról.

A közös versmondás felemelő, szívet-lelket melengető volt. Olvassunk verseket és ne csak a költészet napján, hanem az év minden napján, hiszen a versek életünk meghatározó élményeit adhatják. Egy-egy vers újraolvasása minden életszakaszban, mindenkinek más és mást jelent. - Ettől igazán szép a költészet.

Herczeg Renáta

A megemlékezés képei az alábbi linken megtekinthetőek!

József Attila: Kertész leszek

Kertész leszek, fát nevelek,
kelő nappal én is kelek,
nem törődök semmi mással,
csak a beojtott virággal.

Minden beojtott virágom
kedvesem lesz virágáron,
ha csalán lesz, azt se bánom,
igaz lesz majd a virágom.

Tejet iszok és pipázok,
jóhíremre jól vigyázok,
nem ér engem veszedelem,
magamat is elültetem.

Kell ez nagyon, igen nagyon,
napkeleten, napnyugaton -
ha már elpusztul a világ,
legyen a sírjára virág.

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!