Rajziskolai tanévzáró ünnepség

Rajziskolai tanévzáró ünnepség

 

A Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Bartók Béla teremben tartotta 2017. június 14-e délutánján a tanévzáró ünnepségét. A Bartók Béla Terem városunkban a művészetek összefonódásának helye.

DSC_5112

DSC_5117

Fóth Gabriella versmondásával és Fazekas Máté énekével vette kezdetét az ünnepély. Felkészítő nevelőik Tóthné Birgés Emese az általános iskola, valamint Makra András a zeneiskola pedagógusai. Ezt követően az intézmény igazgatónője Takácsné Szilágyi Erzsébet és Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszöntő gondolatait hallhattuk.

DSC_5120

DSC_5105

A rajziskola diákjai ebben a tanévben is számos, különböző szervezetek által meghirdetett, illetve neves országos és nemzetközi versenyen vettek részt. Az itt elért sikerek tovább növelték az iskolánk jó hírét:

„Kunszentmárton a fény és a víz városa” címmel meghirdetett pályázatra Kiss Györgyi tanárnő 12 diákja készített rajzokat. Közülük a különböző korcsoportokban 1. helyezést ért el László Hunor és Szabó Zsanett. 2. lett Kósa Krisztina és Habranyi Ágnes. 3. helyen végzett Szűcs Borbála és Balga Nóra. Különdíjat kapott Szabados Anna.

A Pestújhelyen megszervezett Lázár Ervin: A négyszögletű kerek erdő Országos Tűzzománc Pályázatra Molnár Adrienn tanárnő hét alkotást küldött be. Nagy siker, hogy a pályázatra beérkezett 96 pályamunka közül két alkotás 2. helyezést ért el. Készítőik Balga Nikolett és Kiss Dorina.

Ugyancsak Molnár Adrienn tanítványai készültek a Tiszafüreden, Benedek Elek születésének 157. évfordulójára meghirdetett Országos Alkotói Pályázatra. Ide 11 oktatási intézmény 188 pályamunkát küldött. Iskolánk 7 alkotással képviseltetet magát, melyek közül Tóth Dóra Netti 1. díjat kapott, Bihari Gerda és Tóth Armand Kevin pedig 3. lett.

Tápiószentmárton hirdette meg az I. Országos Képzőművészeti Pályázatot Szent Márton tiszteletére. Az összesen mintegy 358 beküldött alkotás között 22-t iskolánk tanulói készítettek. Kiss Györgyi tanítványai közül Kiss Tamara 1., Kéki Tamara 2. helyezett lett, Czakó Virgínia pedig különdíjat kapott. Molnár Adrienn diákjai ugyancsak kiváló eredményt értek el: Kása Boglárka alkotása 1., Bihari Gerda és Nálhi Janka munkája pedig 3. helyezést ért el.

Ebben a tanévben is megrendezésre került Baján a „Víz-jel Diákalkotók Nemzetközi Biennáléja, melyre Kiss Györgyi segítette a felkészülést. Erre a megmérettetésre 23 intézményből közel 350 pályamunka érkezett. Az iskolánkból beküldött 11 alkotásból a zsűri négyet kiállításon helyezett el, kettőt díjazott. Polecsák Réka 2. helyezett lett, Kovács Anna pedig különdíjat kapott.

Diákjaink már hagyományosan vettek részt a Szentesen megrendezett „Szivárvány Országos Képzőművészeti Versenyen. Ennek a versenynek az ad különös jelentőséget, hogy a beküldött pályamunkák alapján hívják be a diákokat helyben alkotásra, és a zsűri az ott elkészült munkákat értékeli. Idén erre a versenyre 751 alkotást küldtek be, közülük 28 iskolánké. A 11 diákból 7-et hívtak be döntőbe: Bihari Gerdát, Smadi Nisreent, Farsang Rékát, Kiss Annát, Szabó Zsanettet és Nagygyörgy Beatrixot. Ez a verseny is kiemelkedő eredményekkel zárult. Kiss Györgyi tanítványa Nagygyörgy Beatrix különdíjat kapott, Molnár Adrienn tanítványai közül Bihari Gerda és Farsang Réka is 2. helyezést ért el.

A tanév végéhez közeledve került sor Tahitótfaluban a Diákalkotók VII. Országos Tűzzománc Pályázatára. Iskolánk 14 tanuló munkáját nevezte be a megmérettetésbe, ahol a 215 beérkezett pályamunka között nagyszerű eredmények születtek. Vitkó Katalin Réka 1., Nagy Sára Katalin és Marton Nóra Anett 2. helyezést ért el. Különdíjat kapott Kiss Dorina és Kiss Emese Blanka.

Ők Molnár Adrienn tanítványai, aki ezen a versenyen az oktatói díj ezüst fokozatában részesült.

Természetesen nemcsak a versenyeken elért sikereknek örülünk, hanem annak is, ha diákjaink a rajziskolai foglalkozásokon az egész tanév során dolgoznak kitartóan, szépen.

Hogy ez mennyire történt így, az jelzi, hogy kiemelkedő szorgalmukért 37-en kaptak dicséretet. A főtárgyat 31-en, a műhelygyakorlatot 6-an teljesítették dicséretesen, így ők a bizonyítványukba ezekből a tárgyakból kitűnő osztályzatot kaptak.

Rajtuk kívül dicséretes szorgalommal, főtárgyi és műhelygyakorlati teljesítménnyel, tehát kitűnő eredménnyel 29 tanuló zárta a tanévet.

A szülők önzetlen segítségét és a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ támogatását, a Szabó Gyula Művelődési Ház munkatársainak közreműködését rendezvényeinken szívből köszönjük.

Bíró Istvánné

igazgatóhelyettes

A Rajziskola évzáró ünnepségén készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!