Sörfesztivál

Sörfesztivál

2017. július 15-én szombaton került megrendezésre a II. Sörfesztivál Kunszentmártonban. Az esemény délelőtt a Grill & Tárcsa Sültek Versenyével kezdődött, ahol családias hangulatban sütötték a csapatok a finomabbnál finomabb húsokat. A zsűrizés nemes feladatát ezúttal Kiss Andrásné, Iglódi Ferenc és Kiss Csaba vállalta magára. Szoros versenyben a következő díjazások születtek:

I. helyezett: Tüttünke Tárcsázó Társaság

II. helyezett: SztáROCK

III. helyezett: Szőke nők csapata

Különdíj: Vad Betyárok

Alig, hogy túl voltak a csapatok a jó ebéden, már kezdődött is az első koncert a főtéren a MIDLLER zenekar jóvoltából. A 2016 tavaszán alakult banda remekül vezette fel a napot főként saját szerzeményeivel. A rockzenére már elkezdtek gyülekezni az emberek a sátor alatt sörökkel és ételekkel egyaránt.

Ezután a békéscsabai THE PROJECT együttes csapott a húrok közé a szó szoros értelmében, hiszen ők a metál műfajban is jeleskednek. A közönség pedig egyre csak gyarapodott.

A Tajpán zenekar koncertjén már szép számmal voltak a főtéren. A kézműves és a sima sörös poharak egyre szaporodtak a kezekben, de a családosan érkezők is megtalálhatták a megfelelő szórakozást, hiszen a gyerekeknek is egészen sötétedésig lehetőségük volt egy kicsit lazítani az ugrálóvárban, vagy kerülni egy kört az országzászló körül elektromos kisautóval vagy biciklóval.

Az időjárás sajnos 2017-ben is megtréfált minket, hiszen bár szinte egész nap jó idő volt, egy nyári zivatar, felhőszakadás jelleggel mégis elérte a főteret. Így a Tajpán együttes koncertjét meg kellett szakítani, majd egy órás technikai szünet következett a fellépők és mindenki biztonságát szem előtt tartva.

A fiatal Tiszaföldváriak még egy rövid időre visszatértek a színpadra zenélni, és közben már mindenki nagyon készült Tápai Tamás motoros bemutatójára. A kunszentmártoni közönség nagyon kíváncsi volt ’TAPI-ra’, ezt mutatta a templom háta mögött összegyűlt tömeg is. Ő pedig nem okozott csalódást. Bőven fél órán túl szórakoztatta a nagyérdeműt különféle trükkjeivel, amit nehezített körülmények közt hajtott végre, hiszen az aszfalt még nedves volt. Ezután pedig készséggel állt a közönség rendelkezésére autogramok terén is. Sokak nevében mondhatjuk, hogy felejthetetlen élményt nyújtott a jelenlévőknek.

Mire az emberek visszavándoroltak a színpad elé, és a sátor alá, addigra már készen állt a Kunszentmárton számára mindig kedves Emeretta Rock Band. Mint a régi szép időkben, ezúttal is sikerült igazán feltüzelni a közönséget.

A technikai szünet miatt bekövetkezett csúszást egy cserével sikerült áthidalni ezúttal, így a Rockin’ RockCats az előre kiírt időben kezdhette meg a koncertjét. A legrégebb óta (1994) működő magyar rockabilly bandára nagyon sokan kíváncsiak voltak. Ekkorra valóban teli volt a főtér mind a színpad előtt, mind a sátor alatt, de még a BÜFÉ-nél, a sörösöknél is álltak az emberek. A Rockin’ RockCats pedig a tőlük megszokott közvetlenséggel szórakoztatott a színpadon, majd koncertjük után is készséggel beszélgettek bárkivel.

Az EDDA Tribute együttest már nagyon várták szintén, hiszen már jelen volt a helyi EDDA Művek rajongói tábor is, akiket könnyen fel lehetett ismerni pólójukról. 90 perces koncertjük alatt végig remek hangulat uralkodott a kései időpont ellenére.

Végül pedig a Vida Rock Band Roll ment fel a színpadra, akik már kora délutántól kezdve részt vettek a rendezvényen, és hozzájárultak az egész napos hangulathoz. Sajnos az idő elcsúszása miatt már vége kellett legyen a rendezvénynek, mielőtt igazán belekezdhettek volna a zenei programjukba, de reméljük a jövőben ezt lesz alkalmunk pótolni.

Köszönjük a támogatás, és az önzetlen segítséget Kunszentmárton Város Önkormányzatának és képviselőtestületének, Wenner-Várkonyi Attila polgármester úrnak, a Városgondnokságnak, Kunszentmárton Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának, a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságának, a Polgárőrségnek, Tiszasas Önkormányzatának, a Heaven Bistro Kft-nek, a Szent András Sörfőzdének, a Héjja Produkciónak, Vik-Vill Bt-nek, Sárközi György képviselő úrnak, Kiss Andrásnénak, Iglódi Ferencnek és Kiss Csabának, Makra Andrásnak valamint a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ minden intézményegységéből segítséget nyújtó dolgozóinak és 50 órás közösségi szolgálatot töltő diákjainak.

Találkozzunk jövőre is!

A Szabó Gyula Művelődési Központ dolgozói

A Sörfesztivál képeit az alábbi linken megtekintheti. 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!