Diákalkotók VII. Országos Tűzzománc Pályázata

Diákalkotók VII. Országos Tűzzománc Pályázata a

19.Eperfesztivál keretében a Szentendrei- szigeten

 

Tahitótfalu Község Önkormányzata és a Tegyünk Együtt Tahitótfaluért Alapítvány 2017. februárjában hirdette meg a Diákalkotók VII. Országos Tűzzománc Pályázatot, amelyre a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fém- és zománcműves műhelye is készült februártól május második hetéig. A pályázat témája a természet szeretete Áprily Lajos műveiben, hiszen az idén emlékezünk meg a költő születésének 130. és halálának 50. évfordulójáról.

 A tűzzománc képek értékelése négy korcsoportban történt, amelyek az alábbi módon alakultak: I. korcsoport 6-8 éves korig; II. korcsoport 9-11 éves korig; III. korcsoport 12-14 éves korig; IV. korcsoport 15-18 éves korig. A zsűri elnöke Piszkátor Ildikó mozaikművész volt. A zsűritagok között szerepelt Paál Sándor tűzzománc művész és Lengyel Rita grafikusművész.

A versenyfelhívásra 215 pályamű érkezett be 16 alkotó műhelyből. Diákjaink kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, ugyanis öten díjazásban részesültek. Az első korcsoportban Nagy Sára Katalin 2. helyezett, a második korcsoportban Kiss Dorina különdíjas, a harmadik korcsoportban Vitkó Katalin Réka 1. helyezést, Marton Nóra Anett 2. helyezést értek el, valamint  Kiss Emese Blanka különdíjban részesült. A gyerekek az értékes ajándékok mellett arany, ezüst, és különdíjas érem kitüntetéseket kaptak. A felkészítő tanáruk Molnár Adrienn rajztanár volt, aki szintén ezüstérmes kitüntetésben részesült.  A díjátadó ünnepségre, és a kiállítás megnyitóra 2017.06.10-én került sor Tahitótfaluban az Eperfesztiválon, amelyen iskolánk tűzzománc csoportja is részt vett.

Bíró Istvánné

igazgatóhelyettes

tuzzomanc1 tuzzomanc2 tuzzomanc3 tuzzomanc4 tuzzomanc5

A hozzászólások nem engedélyezettek!