Tartalékos Rendszer felállítása

Tartalékos Rendszer felállítása

Kovács Imre alezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Területvédelmi Osztály részlegvezetője tartott előadást az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Rendszerről a járás polgármesterei számára 2017. július 25-én a Városháza Tanácskozótermében.
Az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Rendszer kialakulásának legfőbb célja, hogy minden településen legyen olyan helybéli állampolgár, aki a civil foglalkozása mellett, a kiképzést követően tud katasztrófavédelmi helyzetben reagálni, ezzel támogatja a honvédelem ügyét. Kovács Imre tájékoztatójában a következőket mondta: „Tartalékos
rendszer fejlesztése kapcsán a tervek szerint járásonként egy század területi elven szervezett tartalékos erő megalakítására kerül sor. Az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos (ÖTT) szervezet szükség esetén helyben biztosít majd egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erőt. Fontos, hogy ne legyen megyénkben olyan település, amely nem rendelkezik tartalékos katonával, bizonyos létszámú kiképzett katonai erővel. A tartalékosok felkészítése és szükség esetén az alkalmazásuk helyben fog történni, tehát alapvetően a járásban, esetleg a megyén belüli utazással valósul meg foglalkoztatásuk évente összesen 20 napban, melyért járandóságot biztosítanak.”
A szolgálatra a kormányablakokban, a járási hivatalokban vagy a megyeszékhelyen lévő toborzó irodában is lehet jelentkezni. Emellett kapcsolatba lehet lépni a toborzó szervekkel, sőt regisztrálni is az interneten keresztül a www.iranyasereg.hu oldalon.

A Magyar Honvédség várja a jelentkezőket!

Herczeg Renáta

DSC_6790 DSC_6791DSC_6787

A hozzászólások nem engedélyezettek!