Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten kéri a szülőket, ha tehetik, a kisebbeket az első napokban kísérjék el az iskolába. Izgalmas és hasznos program lehet, ha a tanévkezdés előtt a szülő a gyermekkel együtt gyalogosan körbejárja az iskola környékét és átbeszélik a közlekedési szabályokat. Beszélgessenek gyermekükkel arról, hogy mire kell nagyon odafigyelni - reggel, szürkületkor, esőben, sötétedés után-, hol és hogyan szabad áthaladni az úttesten. Tudatosan készítsék fel őket, milyen veszélyek, nehézségek adódhatnak a közlekedés során.

Sok helyen beszerezhetőek már a baleset-megelőzés szempontjából fontos fényvisszaverő matricák, ragaszok. Kérjük, helyezzék el ezeket gyermekeik kabátján, táskáján észrevehetőségük, testi épségük megóvása érdekében!

Különösen a kisgyermekekre jellemző, hogy nem ismerik fel a veszélyt, s így könnyen bajba kerülhetnek, ezért kérjük, hívják fel figyelmüket, hogyha bármilyen problémájuk adódik, bizalommal forduljanak azokhoz a rendőrökhöz, akikkel az utcán és az iskolájuk közelében találkozhatnak! 

A gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, a balesetek elkerüléséhez alapvető, hogy a szülő maga is példát mutasson akár gyalogosan, akár járművezetőként közlekedik. Közös érdek, hogy a gyerekek minél hamarabb megtanulják a helyes közlekedés alapjait, s ezáltal megóvjuk őket az esetleges baleseti helyzetektől.

Kérjük a gépjárművezetőket és a kerékpárosokat is, hogy az iskolai tanévkezdés miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek az oktatási intézmények környékén és számoljanak a megnövekedett forgalommal!

    Mindenkinek jó iskolakezdést

és balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Fekete Tamásné c. r. őrnagy

kiemelt főelőadó

Névtelen-1

 

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!