Városnap 2017

 

Városnap 2017

Kunszentmárton Főtere újra megtelt a Városnapra kilátogató közönséggel 2017. szeptember 16-án szombaton. A Körös Horgászegyesület hagyományteremtő célzattal hívta életre a Körös Kupa Horgászversenyt. A helyi és környező települések horgászai érkeztek a versenyre. Kora reggeltől egészen délig 12 csapat 24 versenyzője mérte össze tudását a Csengedi holtágnál. Az eredmények a következőképpen alakultak: I. helyezett a Lándor-tavi Horgász Egyesület Szegvárról, II. helyezett: Kunszentmártoni Körös Horgászegyesület, III. helyezést ért el a Pelikán Horgász Egyesület Szolnokról. Ezen verseny a Körös Horgászegyesület lelkes közreműködésével és az állandó támogatók segítségével valósult meg immár sokadik alkalommal.

A XVII. Körösi hal- és tájjellegű halételfőző versenyre 13 csapat jelentkezett, akiket a zsűri egytől egyig dicséretben részesített. A vegyes tájjellegű halétel kategória győztese a Szentesi Pontyozók, a pontyhalászlé kategóriában a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Postások csapata állhatott. A főzőverseny zsűrijének elnöke Illés Németh István mesterszakács, chef és konyhafőnök volt, a szegedi Stüszi Vadász Étterem tulajdonosa. A zsűri további két tagja: Helfenbein István mesterszakács, konyhafőnök és Sztankó Henrik mesterszakács, chef. Ezen csapatokon felül további hét csapat főzött és vett részt a Városnapon, egyszerűen csak az élmény kedvéért.

A Kunszentmártoni Fúvószenekar fantasztikus térzenével biztosította a hangulatot a főzőverseny ideje alatt. A horgászok mellett a vadászok is szép számmal jelen voltak a Városháza előtti területen a VI. Kistérségi Vadásznapon, melyen idén 4 társaság vett részt: a kunszentmártoni Körös Vadásztársaság, a Tisza Vadásztársaság Tiszasasról, a Dózsa Vadásztársaság Tiszaföldvárról é s a Szelevény – Csépa Vadásztársaság. A vadételfőző verseny zsűrijének elnöke Dr. Tálas Sándor és a további három tag egyöntetűen a Körös Vadásztársaság főztjét találta a legkiemelkedőbbnek. A VI. Vérten Antal Koronglövő Emlékversenyen 18-an indultak és a következő helyezések születtek: 1. hely: Török Csaba, 2. hely: H. Nagy István, 3. hely: Bohus Zoltán.

A délelőtt folyamán a Magyar Vöröskereszt Kunszentmárton Területi
Szervezetének közreműködésével véradásra került sor a Városháza aulájában, ahova a szervezők legnagyobb örömére számtalan véradó érkezett. A Szent Márton Lovas Egyesület lovas felvonulása emelte a nap hangulatát, melynek kiinduló állomása az Érparti Lovaspálya volt. A délutáni programok sorát megnyitó huszadik alkalommal megrendezett
K&H Kupa Kunszentmártoni Erőfesztivál nyitotta. Az erős emberek után a színpadot és a színpad előtti területet a tánc és a zene szerelmesei foglalták el. Fellépett és fergeteges hangulatot teremtett a Sonic Band együttese, a Dalma Dance és a Szilver Tánciskola diákjai, továbbá a Belovai Zoltán koreográfia is pörgős táncaikkal. A park területén a Szabó Gyula Művelődési Központ szervezésében kézműves foglalkozásokon, a Helytörténeti Múzeum szervezésében pedig a „Hétpróbás betyárvetélkedőjén” vettek részt kicsik és nagyok.

Az esti programok megkezdése előtt Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszöntötte a Kunszentmárton lakosságát a minden évben megrendezett egyik legnagyobb rendezvényen a Városnapon. Öröm számomra, hogy elfogadták a meghívást a lakosok és együtt ünnepelhetünk a Város napján. Kiemelten köszönöm a testvérvárosaink delegációinak, hogy újra Kunszentmártonba látogattak.” Csíkszentmártonnal és Teterow városával a testvérvárosi szerződést 1993-ban kötötte meg az akkori polgármester Réz László. 2015-ben vette fel az Önkormányzat a kapcsolatot újra a lengyelországi Strysawaval, 2016-ban a kárpátaljai magyarokkal, Verbőc-Feketepatak településével kötötte meg Kunszentmárton Város Önkormányzata a testvértelepülési szerződést. Az Erdélyből érkező magyarok képviseletében Birtalan Sándor önkormányzati képviselő, Teterowból Reinhold Hellweg, Theo bácsi, a lengyel delegáció vezetője, Stawomir Zaciak és Verbőc-Feketepatak polgármestere, Zelik János is egyöntetűen azt emelték ki mondandójukban, mekkora öröm számukra, hogy a megkötött testvérvárosi szerződés nem csupán egy papír, hanem egy aktív, cserediákprogramokra épülő kapcsolat takar. Este a nagykoncert előtt a Vivace kórus teremtette meg vidám, könnyed énekeikkel a hangulatot a nap sztárvendége Péter Szabó Szilvia és zenekara előtt. Az eső ellenére a kitartóak egy lehengerlő és vérpezsdítő másfél órában vettek részt, hiszen Péter Szabó Szilvia és zenekarának színvonalas élő nagykoncertje lenyűgözte a publikumot. A Városnapot hajnalig tartó utcabál zárta Szabó Zoltán közreműködésével. A sikeres Városnap létrehozásáért köszönet Kunszentmárton Város Önkormányzatának és minden közreműködőjének.

A 2017. szeptember 16. napján megrendezett Városnap képeit az alábbi linkeken elérhetik.

A Városnap délelőtti eseményei az alábbi linkre kattintva érhető el.

A Városnap eredményhirdetései az alábbi linken érhető el.

A Városnapon megtartott Erőfesztivál képei az alábbi linken érhető el.

A Városnapon megrendezett Lovasfelvonulás az alábbi linken érhető el.

A délutáni, este programok, fellépők képei az alábbi linken érhető el.

A hozzászólások nem engedélyezettek!