A megrongált Juhászkereszt helyreállítása

A megrongált Juhászkereszt helyreállítása

Közös összefogással ismét régi-új fényében ragyoghat a Köttön utca végén a Körös-parti sétány mellett a nyár elején megcsonkított Juhászkereszt.

Veres István Kunszentmárton Város Díszpolgára, tanácsnok a kezébe vette az irányítást a kőkereszt megrongálását követően, melynek eredménye, hogy a Jézus és Szent Vendel térdeplő alakja előtt ma már újra tiszteleghet a város lakossága. Aktív munkával támogatókat keresett kezdve a lemez felajánlástól egészen az alakok megrajzolásán át a helyére helyezéséig.

Köszönetet érdemel a lemezt felajánló cég a Bács-Agrár Zrt., Martin Steel Capital Kft. az alakok készre dolgozásáért, Szamecz Béla és kedves neje Erzsike, a kiszerkesztés és felszerelési munkák elvégzéséért, Varga Ilona cserkeszőlői művésznő a mű készre festéséért, Tompa László és Oberna István az emlékmű végső helyre helyezéséért, a Szent Márton Plébánia, Kunszentmárton Város Önkormányzata, a Kunszentmártoni Önkormányzat Városgondnoksága és természetesen Veres István, aki lokálpatriótaként az ügy mellé állt.

Reményre adhat okot, hogy a Juhászkereszt a mellette lévő térfigyelő kamera felszerelésével további több száz évig a jövő nemzedékének műemléke lesz.

A felállított emlékmű megszentelése 2017. október 22-én a Nagymise után lesz a helyszínen a misén lévő hívők jelenlétében.

Herczeg Renáta

DSC_1248DSC_1342

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!