Projektnyitó rendezvény

Projektnyitó rendezvény

2017. október 11-én 10 órakor a Szociális Ellátási Központba Projektnyitó rendezvényre került sor. Az intézmény Járási Család és Gyermekjóléti Központjának lehetősége nyílt az Emberi Erőforrások Minisztériumának felhívására a „Óvodai-, iskolai szociális tevékenység fejlesztése „érdekében kiadott 2016 –os év végi pályázatára pályázni. Év elején már tudtuk, hogy a pályázat befogadott, de sokáig nem volt ismeretes az eredmény. Ma 197 Járási Család és Gyermekjóléti Központ van Magyarországon és 45-en pályáztunk.

Szeptember közepén kaptuk az értesítést, hogy 39.998.360 forintot nyertünk a 40 milliós pályázaton és 10.01.-vel indulnia kell a megvalósításnak.

A megnyitóra meghívtuk a 10 település polgármesterét az iskolák, óvodák, középiskolák igazgatóit, akik célcsoportjai az: 

„ Óvodai-, iskolai szociális tevékenység a kunszentmártoni járásban” című projektnek.

Megtiszteltetés volt, hogy a Járási Kormányhivatal Vezetője Dr. Bodor Brigitta is megtisztelte rendezvényünket és városunk Polgármestere Wenner Várkonyi Attila.

A megnyitón bemutatásra került a projekt megvalósításában résztvevők és röviden ismertetésre került az idáig vezető út, majd felvázolásra került a cél, amit most még önkéntes feladatként tudunk kidolgozni, de a 2018-as évtől kötelező eleme lesz a központok munkájának.

A projekt vezetője: Fazekas János Kunszentmárton alpolgármestere és egyben a Szociális Ellátási Központ igazgató helyettese is. Pénzügyi vezető Gulyás László okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő. Szakmai vezető: Veres Margit Terézia az intézmény vezetője.

A középiskolás gyermekek körében a szociális segítő Zana László a központ vezetője, az általános iskoláskorú gyermekeket: Szvoboda Gabriella, Bereczné Csörögi Györgyi, Szokoli Eszter és Kissné Kocsis Ágnes, még az óvodások tekintetében, Mátyus Anikó óvodapedagógus dolgozzák ki a szakmai protokollokat és 18 hónapon keresztül főleg a prevenciót szem előtt tartva valósítják meg a napi szintű jelenlétükkel a köznevelési intézményekben.

A magasan és jól képzett szakemberek rendelkeznek olyan ismeretekkel és készségekkel melyek lehetővé teszik a gyermekek számára a fejlődésüket veszélyeztető problémák időbeni felismerését és elhárítását. A szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával a gyermekek, fiatalok egészséges fejlődését, sikeres iskolai előmenetelüket támogatjuk és fontos a veszélyeztetettségük megelőzése.

A délelőtt kellemes beszélgetéssel zárult ahol az intézmények vázolták egyéni problémájukat ismerkedtek az új lehetőséggel. A kötetlen beszélgetésen elhangzott „nagyon örülnek az új lehetőségnek, mert sok esetben eszközhiányosak és sok esetben információ hiányosak és krízishelyzetekben hatékonyságuk hiányos, segítségért kiált.

Kívánok mondanyiunknak sikeres, eredményes munkát a 18 hónapra, majd a következő években. Fogadják szeretettel munkatársainkat.

„Az emberekben rejtőző kreativitást elő lehet mozdítani különböző kezdeményezésekkel, de mindig rakni kell a tűzre ahhoz, hogy egy közös projekt megvalósuljon.”Kulcsár Viktoria

Veres Margit Terézia szakmai vezető/intézetvezető

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!