Önkormányzati hírek – kamerarendszer

Önkormányzati hírek - kamerarendszer

2016. évben a Képviselő- testület döntött arról, hogy I. ütemben megkezdi a városi térfigyelő kamerarendszer kiépítését. 2016. évben megvalósult rendszer során kiépítésre került a központi fejállomás és vevőegység (Római Katolikus templom tornyában), a központi rözgítő egység (Önkormányzat hivatali épületében), 2 db rendszámfelismerő kamera (Öcsödi úton, és a 45. sz. főút Bem J. kereszteződésénél), 1 db fixtelepítésű kamera (Széchenyi lakótelepi iskolánál).

2016. április 27-én a Képviselő- testület a térfigyelő kamerarendszer bővítéséről döntött, mely döntés alapján a kivitelezéshez szükséges egyeztetési- és kivitelezési munka megkezdődött. Az idei évben 9 telepítési helyszínen összesen 14 térfigyelő kiépítését kezdte meg a kivitelező:

1) a Szentesi út végénél 1 db rendszámfelismerő kamera (kivitelezés folyamatban)

2) a régi Körös- hídnál 1 db rendszámfelismerő kamera a régi hídra nézően és 1 db fixtelepítésű kamera a Körös-parti sétányra nézően (üzemel 2017. szeptember 15-től)

3) 45. sz. főút/Kossuth Lajos utca kereszteződésében 2 db fixtelepítésű kamera (üzemel 2017. szeptember 1-étől)

4) Vasútállomás előtti közterületen 2 db fixtelepítésű kamera (kivitelezés folyamatban)

5) Körös- parti sétányon Wesselényi út /Köttön u. végénél 2 db fixtelepítésű kamera (üzemel 2017. október 27-től)

6) Gimnázium épületének homlokzatára szerelve 1 db fixtelepítésű kamera (üzemel 2017. szeptember 15-től)

7) Epreskerti játszótérnél 1 db fixtelepítésű kamera (kivitelezés folyamatban)

8) Mátyás király úton a Szent Márton Plébánia homlokzatára szerelve 1 db fixtelepítésű kamera (üzemel 2017. szeptember 15-től)

9) Csengedi holtági szivattyúháznál 1 db fixtelepítésű kamera (üzemel: 2017. október 27-től)

A szerződés szerinti befejezési határidő 2017. december 15-e.

A felszerelésre került kamerák kiváló képfelbontású felvételeken rögzítik éjjel és nappal a megfigyelt területet; a rögzítő egységen elmentésre kerülnek a felvett adatok, azok lekérdezhetőek a feltelepített program által, a megfelelő adatok kimenthetőek a tárhelyről. A mentett adatokhoz való hozzáférést, a KKÖH Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzata szabályozza. „Városunkban térfigyelő kamerarendszer működik” feliratú tájékoztató táblák hívják fel a közlekedők figyelmét a városi kamerarendszerre, melyek a településre bevezető utaknál kerültek elhelyezésre.

Tompa László – közterület felügyelő

 

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!