Adventi vásár, a Télapó érkezése és az első adventi gyertya meggyújtása

Beszámoló az adventi készülődésről

és a Mikulás rendezvényről

Városunkban november végével már elkezdődött a hagyományos adventi készülődés a könyvtári adventi kézműves foglalkozással, melyen kicsik és nagyon hangolódtak különböző dekorációk elkészítésével az év legszentebb ünnepére.

December első hétvégéjének szombat délutánját Kunszentmárton lakossága Városunk Főterén töltötte, ahol szívet, lelkes, testet melengető programok után megérkezett a gyermekekhez a Mikulás. Az adventi vásár mellett Városunk köztiszteletben álló és szeretett közössége, a Kunszentmártoni Hagyományőrző és Nyugdíjas Egyesület és a Jászapáti utcai Jószomszédok Közössége együttesen több, mint ezer palacsinta megsütésével, forralt bor és tea kínálásával járult hozzá a délután sikeréhez. A Mikulás érkezése előtt Niczky Géza gyermekdalokkal és versekkel kedveskedett a gyerekeknek, majd az Önkormányzati Óvoda Ficánka csoportjának műsora után megérkezett a Mikulás.

A Szabó Gyula Művelődési Központ dolgozói az idei évben is feldíszítették a Város adventi koszorúját. Az első gyertya meggyújtására is szombaton került sor. Kalaman János plébániai kormányzó megszentelte az adventi koszorút és meggyújtotta az első gyertyát. Az eseményen közreműködött a Szent Anna Katolikus Óvoda Lepke Csoportja. Ezt követően minden szombaton 16 órai kezdettel meggyújtásra kerül az adventi koszorú egy-egy gyertyája, melyeken fellépnek a Vivace kórus, a Szent Márton Énekkar, a Nőklub Énekkara, Pozderka Gergely Mátyás és Ugrai Áron 2. osztályos tanulók. Gyertyát gyújtanak: Cseh-Niczky Nikolett a Zeneiskola és a Vivace kórus vezetője, Laurinyecz Pál kántor és Kiss Andrásné klubvezető.

A Magyar Vöröskereszt Kunszentmártoni Területi Szervezetének szervezésében Karácsonyi Cipősdoboz ajándékgyűjtésre is sor került. Közel 200 csomag gyűlt össze a szegényebb sorsú kisgyermekek részére. Az összegyűjtött ajándékok a Megyei Vöröskereszt Szervezete után, a Mikulásgyárba kerülnek. Számtalan kisgyermek csalunk majd ezzel a számunkra semmiségnek tűnő, számukra viszont az egyetlen lehetőséggel mosolyt arcukra, visszaadva a Karácsony varázsát, mert ADNI JÓ.

Decemberben még számos rendezvény idézi meg a karácsony hangulatát, felkészítve szívünket az ünnepekre: a Zeneiskola Növendékhangversenye, a Szent Márton Társulat Légy jó mindhalálig című musicalje, a Katolikus Nagytemplomban adott koncert, melyen a Kunszentmártoni Fúvószenekar, a zeneiskolai kiskórus, a Vivace Kórus, valamint a Cserkeszőlői Általános Iskola Énekkara ad koncertet, melyet követően a Főtéren a Fény ünnepe alkalmából közös tűzgyújtásra vár Kunszentmárton Városa minden résztvevőt.

A rendezvények sikeres lebonyolításához köszönet minden közreműködőnek, szervezőnek és támogatóknak.

Herczeg Renáta

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!