Szalagavató

Szalagavató a Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában

Az ünnepi díszbe öltöztetett Szabó Gyula Művelődési Központ fogadta a végzős diákokat és vendégeiket a Szalagavató bálon. A Karcagi Szakképzési Centrum részéről Pardi Sándor főigazgató úr köszöntötte a végzős diákokat, majd Kunszentmárton város részéről Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr szólt az ünnepeltekhez. Megköszönte a diákoknak és szüleiknek, hogy ezt az iskolát választották. Ezt követte az intézmény megbízott igazgatójának, Kissné Balla Ágnesnek az ünnepi beszéde, melyben így szólt a végzős diákokhoz: „Talán nem mindig látszik tisztán, merre is van az az előbbre, amerre a világot vinni kell, hogy kinek mi is az igaz életcélja. Én azonban úgy gondolom, hogy ha minden tetteteket az őszinte, a mások igényeit figyelembe vevő jó szándék vezérli, nem tévedhettek nagyot.” Weöres Sándor szavait idézve: „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”
A műsor után elérkezett az est fénypontja, amikor is felsorakoztak a végzősök. Először igazgató asszony tűzte fel a végzős osztályok osztályfőnökeinek a szalagot. Ezt követően a végzős diákok is megkapták az érettséget szimbolizáló szalagot, amely elkíséri őket a hamarosan soron következő szakmai vizsgákig. Büszke szülők, nagyszülők és rokonok
nézték, ahogy az osztályfőnökök feltűzték a szalagot a diákok ruhájára. A végzős szakközépiskolásokra felkerültek az utolsó évet jelző szalagok, így 41 diák várja a szakmai vizsgákat, megkezdik az azokra való felkészülést, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból. 

A szalagok feltűzése után a szakközépiskolai tanulmányaik befejező évében járó diákok egy bajor tánccal köszönték meg tanáraiknak, szüleiknek, nagyszüleiknek az eddigi támogatást, útmutatást, gondoskodást. A táncot Szilágyi Gyöngyike tanárnő tanította be Zsiros István közreműködésével.
A műsorszámok szünetében Jernei Mihály 11. K osztályos tanuló szórakoztatta a közönséget csodálatos gitár szólójával. A Szalagavató bál egy kellemes vacsorával folytatódott, majd a résztvevők táncra perdültek, ahogy az első dallamok felcsendültek a hangfalakból. Igazi önfeledt szórakozással telt az este további része.

A 2017/2018-as tanévben végzős osztályaink:
11. A osztály - osztályfőnök Zsiros István
gépi forgácsoló, kőműves szakközépiskolai osztály

11. B osztály – osztályfőnök Szilágyi Gyöngyike
eladó, épület és szerkezetlakatos szakközépiskolai osztály

14. A osztály – osztályfőnök Kovács Brigitta
gépi forgácsoló, közismeret nélküli szakközépiskolai osztály

Kissné Balla Ágnes - megbízott igazgató

A Szalagavató képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!