Az Eb az Ebekért Állatvédő Egyesület hírei

Az Eb az Ebekért Állatvédő Egyesület hírei

A legtöbb helyi és környéken élő lakos tud már az egyesületünk, az Eb az Ebekért Állatvédő Egyesület létezéséről és munkásságáról. Minden egy nyári napon kezdődött még 2013-ban, akkor még ismeretségek nélkül és kevés lehetőséggel előttünk. A hosszú évek során a mindennapok rengeteg jó –mondhatni mára már baráti - és lehetőségekkel
teli kapcsolatokat nyitottak meg számunkra. Ezeknek a kapcsolatoknak köszönhetően a telepen élő árva kutyák életvitele normalizálódott és nagymértékben javult. Korszerűbb kutyaházaink vannak, melyek használaton kívüli hűtőkből készültek, tökéletes szigeteléssel télen és nyáron egyaránt, higiénikusabb etető- és itatóedényeket szereztünk be, a kutyák számára kényelmesebb nyakörveket, hámokat és pórázokat tudtunk vásárolni.
Idén negyedik alkalommal rendeztük meg a hagyományossá vált Jótékonysági Estet, a sokak számára ismert „Kutya-bál”-at. Óriási izgalommal készültünk az idei bálra, hiszen pályázati pénzből valósíthattuk meg az elképzeléseiket, amire a korábbi években nem volt esélyünk. A nyertes pályázatnak köszönhetően lehetőségünk nyílt különleges és értékes tombolatárgyak beszerzésére, a teremdíszítés kellékeinek megvásárlása. Viszont, ami talán a legfontosabb volt számunkra, hogy az ellátogató vendégeket egy-egy ajándékkal lephettük meg. Szívügyünknek éreztük, hogy a rengeteg pozitív visszajelzést irányunkba, valamilyen módon viszonozhassuk. A meglepetés tárgyát az egyesület logójával ellátott, díszdobozba csomagolt kulcstartó képezte, melyet a vendégek hatalmas örömmel fogadtak.
A nyertes pályázat másik része az egyesület alapvető működését támogatja. Ennek keretein belül a megkezdett új telep kiépítése további fejlődésnek indult. Az előző évek báli bevételéből már megtörtént a terület bekerítése és a kennel sor lebetonozása. A pályázatnak köszönhetően felépült 5 db, egyenként 18 m2–es kennel, melyek megfelelnek a törvényben előírt feltételeknek. Az átköltözésünknek még egyetlen egy hiányosság az akadálya, az pedig a nagykapu megépítése és felhelyezése. Az időjárás viszontagságai
miatt ez sajnos elmaradt, azonban a jó idő beköszöntével azonnal befejeződnek a nagykapu munkálatai, így semmi sem
szabhat gátat a kényelmesebb és tisztább telepre való átköltözésére.
Jövőbeni terveink között számos dolog szerepel. Szeretnénk minél élhetőbb körülményeket biztosítani a gondozásunkban lévő kutyák számára, akik legtöbbször hosszú hónapokra kényszerülnek a rácsok mögé. További fontos része a működésünknek a kennel sor bővítése, hiszen a növekvő kóbor- és bajba jutott ebeken csak férőhely bővítésével tudunk segíteni. Célunk még egy konténer beszerzése, melyben az élelmet rágcsálómentesen tudnánk tárolni. Távolabbi elképzelésünk egy további konténer, esetleg lakókocsi vásárlása a sérült és beteg kutyák elkülönítéséhez, melyben szükség esetén akár fűtéssel is hozzá tudnánk járulni a mielőbbi felépülésükhöz.
Terveink megvalósításához bármilyen ötletet, segítséget, esetleg tárgyi eszközt szívesen elfogadunk. Illetve a 2019-es évtől lehetőségünk lesz az adó 1% gyűjtésére is, ami hatalmas segítség lehet a céljaink elérésében.
(Adószámunk: 18658196-1-16)Hálával tartozunk mindenkinek a segítségért - történjen az bármilyen módon is - melyet ezúton szeretnénk megköszönni.

Serkédi Beatrix

DSC_5467 DSC_5468

DSC_5479

DSC_5472

A hozzászólások nem engedélyezettek!