A hősökre emlékeztünk

A hősökre emlékeztünk

Méltón és tiszteletteljesen emlékezett a 170 évvel ezelőtt kitört forradalom minden résztvevőjére az, aki elfogadta Kunszentmárton Város Önkormányzatának meghívását az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére megrendezett ünnepségre a Szabó Gyula Művelődési Központban 2018. március 15-én. Előző este került sor a megemlékező rendezvénysorozat keretében a Kunszentmártoni Zeneiskola hangversenyére.
A megemlékező ünnepségen beszédet mondott Wenner-Várkonyi Attila polgármester, kinek ünnepi gondolatai közelebb hozták a ma élőket a múlt eseményeihez, szívet szaggatóan bemutatva a forradalom és szabadságharc gyermeki áldozatainak történeteit. „Irigylésre méltó, nemes tulajdonságokkal rendelkeztek eleink már zsenge fiatalságuktól kezdve. A történészeink leírásaiból tudjuk, hogy a 19. század derekán vérzivataros időszakában nemcsak a felnőttek áldozták, ha kellett az életüket is hazájukért, hanem a gyermekek közül is sokan, kik átérezték a szabadság iránti vágyat és rendelkeztek a hazaszeretet, önfeláldozás képességével.”
A Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4. évfolyamos tanulóinak igényesen összeállított előadásában bepillantást nyerhettünk a kor eseményeibe. Köszönet illeti a felkészítő nevelőket: Csatóné Prókó Annamáriát, Tóthné Birgés Emesét és Nagy Évát. Köszönet a Szent Márton Lovas Egyesületnek és Kiss Tamásnak, a Kunszentmártoni Fúvószenekar karnagyának, hogy közreműködtek a városi ünnepség hivatalos részét követő koszorúzásban.

Herczeg Renáta

A megemlékezés képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!