A képviselő-testületi ülésről jelentjük

A képviselő-testületi ülésről jelentjük

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság beszámolt a képviselő-testület 2018. március 29-i soros ülésén a 2017-es évi munkáról. Az ülésen jelen volt Dr. Urbán Zoltán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrkapitányság rendőrfőkapitánya és Simon Imre, a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság r. alezredese és kapitányságvezetője.
Szabó Zoltán, az Oktatási, Sport és Közbiztonsági Bizottság elnöke a bizottsági véleményt tolmácsolta, mely szerint jelentős javulás van bűncselekmények vonatkozásában, javult a felderítés, a lakosság közbiztonságérzete pozitív irányba fejlődött.
A beszámolóból kiderül, hogy a közterületi térfigyelő rendszerek fejlesztéséből adódó lehetőségek kihasználásával, az erők, eszközök összehangolt alkalmazásával, a Polgárőr Egyesület, valamint az egyes rendészeti feladatokat ellátó szervezetekkel és személyekkel történő hatékony együttműködéssel a település és a külterületek közbiztonsága tovább erősödött. A fórumokon a lakosság visszajelzései igazolták az intézkedési terv pozitív irányú változását. A közlekedés-biztonsági helyzet javítása érdekében továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a rendőri és egyéb baleset-megelőzési módszerek összehangolt alkalmazására. Az illetékességi területet az illegális migráció nem érintette.
A 2016-os évben fokozták a közterületi intézkedéseket, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a beszámolóban leírt eredményeket tudták produkálni a 2017-es évben. – mondta a Simon Imre.
Wenner-Várkonyi Attila polgármester is megerősítette azt, hogy aktív, rendszeres és kiegyensúlyozott kapcsolatot ápol az önkormányzat
a Rendőrkapitánysággal. A képviselő-testület 2018. április 26-án megtartott soron következőn ülésén a képviselők egyhangúlag elfogadták a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ 2017. évi munkájáról és a KÁMK József Attila Könyvtár Intézményegysége és Kungyalui Fiókkönyvtár 2017. évi munkájáról és 2018. évi munkatervéről szóló beszámolókat, megköszönve az intézményvezető asszony, dr. Pusztai Gabriella és munkatársai egész éves munkáját. Elfogadásra került a 2018. első negyedévben befolyt adóbevételek alakulásáról szóló tájékoztató is, melyből kiderül, hogy „az adóbevételek teljesítése 34,18%, mely az elmúlt évekhez képest jóval alacsonyabb. Ennek oka, hogy a helyi iparűzési adó esetében az előirányzat (az M44 gyorsforgalmi út kivitelezésében résztvevő vállalkozások várható befizetései miatt) jelentősen, mintegy 105 millió forinttal megemelésre került. Az M44-es gyorsforgalmi út építésével kapcsolatos iparűzési adó bevallások május 31-ig történő beérkezéséig pontos képet nem láthatunk. A bevallások alapján válik majd egyértelművé a 2018. szeptember 15-i és a 2019. március 15-i előleg nagysága, továbbá a 2018. május 31-ig esedékes különbözet mértéke is.”-számolt be dr. Hoffmann Zsolt jegyző.

Herczeg Renáta

DSC_6376

A hozzászólások nem engedélyezettek!