Kihívás Napja 2018.

Kihívás Napja 2018.

Programbeszámoló

 Az utóbbi években már ismét hagyománnyá vált, hogy Kunszentmárton az önkormányzatok kategóriában, - a 8-25 ezer lakosú városok csoportjában - csatlakozik a minden évben  májusban megrendezésre kerülő, az egész ország lakosságát „megmozgató” sportrendezvényhez, a Kihívás Napja elnevezésű programhoz.

Ebben az évben május 30-án, szerdán került sor a lebonyolításra. Városunkban tizenkét helyszínen, változatos mozgásformákban sportolhattak településünk lakói, kicsik és nagyok, fiatalok és öregek, mozgáskorlátozottak egyaránt.

Volt olyan helyszín ahol több program is megvalósításra került, ilyen volt például a Széchenyi lakótelepi általános iskola melletti füves pálya, ahol az iskolai sportprogramok és a Grassroots Kispályás Fesztivál programjai zajlottak

A Kihívás Napjának elsődleges célja, hogy évről-évre minél többen vegyenek részt a  megvalósított programokban, minél többen teljesítsenek „aktivitást”, vagyis sportoljanak, mozogjanak legalább 15 percet folyamatosan.

A rendezvényt az előző esztendőkhöz hasonlóan idén is nagy érdeklődés övezte, összesen 643 fő volt aktív résztvevője a különböző sportprogramoknak.

Sajnos az idei évben is hátrányos helyzetbe hozott bennünket a benevezett önkormányzatok lakosság száma szerinti besorolása és értékelése. Kunszentmárton a 8-25 ezer lakosú települések közé lett besorolva, és az aktivitást elbírálásakor nem jelentett különbséget, hogy az adott településnek csak 9 ezer vagy éppen 24 ezer lakosa van.

Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy olyan településsekkel nehezen tudjuk felvenni a versenyt, melyek lélekszáma mondhatni többszöröse városunkénak.

 

Időrendi sorrend:

 

 

 

  1. 0730– 0850: Gimnasztika, floorball, kosárlabda és kispályás foci a Kunszentmártoni Gimnázium és Szakképző Iskola udvarán. A sportfoglalkozásokat Kissné Balla Ágnes szervezte és Marta Dorin vezette. A résztvevők létszáma összesen 51 fő volt.

 

  1. 0830 – 1330: Atlétika, gimnasztika, labdajátékok a Széchenyi Általános Iskolába udvarán és a műfüves pályán A programokat és gyakorlatokat Csík János és Vincze        Béla tanár urak vezették. Példaértékű az említett pedagógusok hozzáállása, hiszen több          órán keresztül sikerült a tanulókat aktivizálniuk és mozgásra bírniuk.

         A résztvevők létszáma az általános iskolai programok ezen részein összesen 83 fő volt.

 

  1. 0900 – 1000: Sorversenyekben vett részt és játékos sportfeladatokat oldott meg 63            fő        óvodás korú gyermek Smuta Zsoltné intézményvezető szervezésében és a Szent           Anna   Katolikus Óvoda óvópedagógusainak vezetésével

 

  1. 1000 – 1100: Szintén a Szent   Anna   Katolikus Óvoda szervezésében és Kerekes             Ferenc vezetésével Ovis Bozsik Labdarúgó Fesztiválon vett részt 26 fő kis labdarúgó            palánta, ezzel az említett óvoda aktivitása ezen a napon összesen 89 fő volt.
  2. 0930 – 1000: Szépkorúak tornaórája az Idősek bentlakásos Otthonában. Az óvodás korú kisgyermekek után a szépkorúak is kivették részüket a programokból, egy            kis       könnyű tornával, amelyet Bozsikné Kovács Hajnalka szervezett meg, és az          otthon dolgozói segítettek lebonyolítani. Ezen a programon összesen 18 fő vett részt

 

  1. 1000 – 1100: Az elmúlt évekhez hasonlóan ergométeres váltóverseny zajlott egy órán át a Kunszentmártoni Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságon. A program Földi Zsolt tű.     százados vezetésével valósult meg és az ide évben 10 fő indult a versenyen.

 

  1. 1000 – 1030: Munkahelyi testnevelés a kunszentmártoni Polgármesteri Hivatalban. Ez a programpont először szerepelt a Kihívás Napi program, és Szabóné Táborosi Hajnalka   vezetésével sportoltak a résztvevők. A programban összesen 26 fő teljesített aktivitást,   és közöttük ott találhattuk városunk polgármesterét, Wenner Várkonyi Attilát és            településünk jegyzőjét, Dr. Hoffmann Zsoltot is.

 

  1. 1030 -1130: Az Önkormányzati Óvoda is számos sportprogramot is lebonyolított a nap      során. A résztvevő kisgyermekek sorversenyeken,”motorversenyeken”,       vehettek részt, és számos különböző labdajátékban bizonyíthatták ügyességüket.            Ezeket a rendezvényeket Molnár Zsuzsanna intézményegység vezető koordinálta     és fogta össze. A programokban az idén 97 fő vett részt.

 

 

  1. 1100 – 1130: Délelőtti torna az Idősek Klubjában. Az idős embereknek nappali ellátást nyújtó napközi otthon lakói gimnasztikai gyakorlatokat végeztek Veres Margit Terézia intézményvezető asszony vezetésével, amelyen a dolgozókkal együtt 16 fő vett részt.

 

 

  1. 1300 – 1330: Egészségügyi kerékpározás és séta a Mozgáskorlátozottak Tiszazugi Szervezetének tagjaival. A résztvevők a hagyományoknak megfelelően a szervezet székházától indultak, elsétáltak, illetve elkerékpároztak a Hármas-Körös régi közúti hídjáig és onnan a gáton vissza a székházhoz. Dicséret illeti ezt a közösséget, hogy minden évben részt vesznek a programban, és ezzel példát mutatnak a mozgásban nem korlátozott embereknek is.

 Czink Imre Ferencné szervezésében 24 fő vett részt az eseményen.

 

  1. 1300 – 1330: Az általános iskolai sportprogramok zárásaként futóverseny került lebonyolításra Csík János és  Vincze Béla testnevelő pedagógusok vezetésével    és         szervezésében.

            Résztvevők létszáma 91 fő

 

  1. 1400 – 1600: Grassroots Fesztivál Óvodás foci a Széchenyi Lakótelepi füves pályán         Pálinkás Ferenc koordinátor és Kerekes Ferenc edző vezetésével. Az ovifoci tornán 4        csapat indult el, összesen 30 fő részvételével.

 

 

  1. 1500 – 1530: Munkahelyi testnevelés a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ Járási Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozóinak. A különböző gimnasztikai    elemekből álló gyakorlatokat Zana László állította össze és vezette le 15 fő  - köztük     Fazekas János Alpolgármesterrel - részvételével.

 

 

  1. 1830 - 1900: Nyílt Nap a Sportcsarnokban. Ezen a délutánon a sportolni szerető és           akaró             kunszentmártoniak térítésmentesen vehették igénybe a Dani Margit          Sportcsarnok   szolgáltatásait. A résztvevők különböző labdajátékokban – röplabda,             kosárlabda,     kispályás labdarúgó villámtorna – jeleskedhettek és versenyezhettek. A            programokat   Sárközi György szervezte, és a lebonyolításban Tasnádi Balázs volt a   segítségére. Az aktivitások száma itt összesen 81 fő volt

 

 

  1. 1830 - 1900: Testépítő edzést tartottak a Körös GYM tagjai a szervezet     edzőtermében             12 fő részvételével.

 

ÖSSZES RÉSZTVEVŐ:   643 fő

 

 

Sárközi György - sportszervező

DSC_0198 DSC_0216

DSC_0249 DSC_0253 DSC_0254 DSC_0258 DSC_0266 DSC_0271 DSCN0917 (1)

A hozzászólások nem engedélyezettek!