Tanévnyitó ünnepség

Tanévnyitó ünnepség a Kunszentmártoni Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti Iskolában

A Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanévnyitó ünnepségét a Deák épületben 2018. szeptember 2-án tartotta. Az ünnepély a leendő első osztályba lépő kisdiákok bevonulásával kezdődött, akiket énekkel, versekkel és kis ajándékkal köszöntötték az 5. osztályos tanulók, felkészítő nevelőjük Tóthné Birgés Emese.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester kiemelt tisztelettel köszöntötte az első osztályosokat és szüleiket, sikeres tanévkezdést kívánt nekik és az iskola felsőbb évfolyamainak egyaránt. Takácsné Szilágyi Erzsébet igazgató asszony is köszöntötte a leendő első osztályosokat. A két első osztály osztályfőnökei: 1. a. Tóthné Birgés Emese, 1. b. Csatóné Prokó Annamária tanítók. Az 5. évfolyam osztályfőnöke: Sarudi Éva, László Erika és Romhányi Annamária tanárnők.
A tanévet majd 500 tanuló kezdi meg, akik 22 osztályban és 10 napközis csoportban tanulnak. A 2018-2019-es tanévben négy új pedagógus érkezett az iskolába: Fábián Réka, Matos Erika, Gál Tünde és Norek Regina.
Igazgató asszony beszámolt arról, hogy a nyár folyamán több, mint 50 millió Ft értékben megújult a Széchenyi épületrész felső szintje, ahova előre láthatóan a Rajziskola az őszi szünet időszakában át tud majd költözni. Ettől az évtől kezdve 30 tablet segíti az 5. évfolyamosok tanítását, tanulását. Az előző évben bevezetett KIP, a Komplex Instrukciós Program és a Boldogságórák is tovább folytatódnak, egyre több osztálynak és pedagógusnak van lehetősége a programba. A Szilver Alapfokú Művészeti Iskola tanárai továbbra is tartanak társastánc órákat. A Ricsilla Kft. segítségével a tornaterem és a kinti pálya felújítása megvalósul. A Kosárlabda Utánpótlás nevelési programnak köszönhetően az iskola alsó tagozataiban a gyerekek elsajátítják a kosárlabda alapjait, a felsőbb tagozatosoknak szakkör keretében lesz lehetőségük ezt a sportágat fejleszteni, melyet szintén a Ricsilla Kft. végez. A 7-8. évfolyamban az ECDL vizsgarészek beépülnek az informatika órákban, így a ballagó tanulóknak négy modul megszerzésére lesz lehetőségük.

Sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!

Herczeg Renáta

A tanévnyitó képei az alábbi linken megtekinthetőek. 

 

DSC_1618 DSC_1628

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!