A Legszebb konyhakertek

A Legszebb konyhakertek –Magyarország legszebb
konyhakertje verseny eredményhirdetése

Kunszentmárton idén már ötödik alkalommal nevezett be a Legszebb konyhakertek
– Magyarország legszebb konyhakertje című versenybe. A verseny célja, hogy visszahozza és népszerűsítse a régi rendet, amikor szinte minden család megtermelte háza körül az alapvető, friss zöldségfélét.
A szervezést két koordinátor: Tóthné Barna Mária és Czakó Gabriella végezte. A zsűriben velük együtt szemlézte a kerteket Sulyák Jánosné és Iglódi Ferenc. Köszönjük áldozatos munkájukat.
A jutalmazást támogatóink tették lehetővé. A díjakat Kunszentmárton önkormányzata biztosította. Köszönjük Takács Sándornénak, a Növénypatika tulajdonosának a sok segítségét és az ajándékcsomagok összeállítását.
Különdíjban részesült: Nagy Istvánné Szóró Erzsébet, aki Istvánházán él. 90 évesen, fiatalokat megszégyenítő gondossággal ápolja növényeit. Tőle megtanultuk, hogy egy kapálás felér egy esővel. Az ő kertje volt a legtisztább.
Szűcs Borbála és Szűcs Luca mint legfiatalabb, kitartó és egyre tudatosabb kertészkedők, vehették át a jutalmat. Fekete József madárbarát kertjéért és különleges növényeiért kapta a különdíjat. Mini kategóriában I. helyezett lett Cseh Antal és családja, II. helyezett Bódi István, III. helyezést ért el Adu Mária.
Ők mindhárman a szociális bérlakás udvarán alakították ki kiskertjüket. Jó lenne, ha más lakók is követnék példájukat, mert jobb ízű az a zöldség, gyümölcs, amit a gazda maga nevelt.
Normál kategóriában, azaz 50 m2-nél nagyobb kertben: I. helyezést ért el megosztva Halasi László és felesége Klára, valamint Kungyaluból Bencsik Lajos és felesége Debreceni Piroska.
Zártkert zöldséges kategóriában: I. helyezéssel jutalmazta a zsűri az Érben gazdálkodó Czakó Béláné Kiss Piroska munkáját.
Zártkert vegyes, azaz zöldséges és gyümölcsös kertek közül: I. helyezést kapott Romhányi Dezsőné Kató Erzsébet és unokája Vajda Nóra
Közösségi kert kategóriában: I. helyezett lett a Munkás Szent József Szociális Szövetkezet kertje. A díjat a szövetkezet elnöke, Kovácsné Szabó Katalin megbízásából Kiss Anita, a felügyelőbizottság tagja vette át.
Megköszönjük minden jelentkezőnek kitartó, lelkiismeretes, gyümölcsöző munkáját. Legyen ezután is sok örömük a kertészkedésben.
Jövőre folytatódik a verseny. Kunszentmárton újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából szeretnénk, ha sokkal többen mernék megmutatni munkájukat, és a 300 év 300 kert jelmondat alapján városunk minden kertművelője benevezne a versenybe.

Várjuk tehát az új bátor jelentkezőket is!

DSC_2153

A hozzászólások nem engedélyezettek!