RENDŐRSÉGI HÍREK

RENDŐRSÉGI HÍREK
Vigyázzunk az idősekre!


A hideg időjárás beköszöntével a rendőrség a lakásukban egyedül élő, magukat csak nehezen ellátni tudó idős emberekre történő odafigyelésre hívja fel a lakosság figyelmét. A körzeti megbízottak minden évben felmérik a területükön nehéz körülmények között, vagy egyedül élő időseket és kiemelt figyelmet fordítanak rájuk. Bármilyen felmerülő probléma esetén segítenek, gondoskodnak a beteg, sérült, vagy krízishelyzetben lévő emberek megfelelő szociális intézménybe történő eljuttatásában. A nehéz körülmények között élők védelme érdekében a társszervekkel – mentőszolgálatok, katasztrófavédelem, az önkormányzatok, jegyzők és polgármesterek – közösen felhasznál minden rendelkezésére álló eszközt a felmerülő problémák elhárításában. Az állami intézményeken, a civil szervezeteken túl azonban az állampolgároknak is nagy szerepük lehet a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében, azok felszámolásában. Ebben kérjük a lakosság segítségét:


• Kérjük, hogy a téli időjárás beköszöntével az eddigieknél is jobban figyeljenek a környezetükben élőkre, a legveszélyeztetettebb, idős korosztályra.
• Látogassák őket gyakrabban, beszélgessenek velük, hogy van-e tüzelőjük figyeljenek arra, hogy hideg esetén füstöl-e a házuk kéménye.
• Amennyiben az utak csúszóssá válnak, kérdezzék meg, hogy el tudnak-e menni az alapvető élelmiszereket bevásárolni.
• Végezetül kérjük, hogy amennyiben tudnak olyan emberről, aki valamilyen okból veszélyhelyzetbe került, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 112-es telefonszámon, illetve jelezzék a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak, vagy közvetlenül
a település körzeti megbízottjának!


Fekete Tamásné c.r. őrnagy, kiemelt főelőadó

A hozzászólások nem engedélyezettek!