Ünnepek a Kunszentmártoni ÁMK Deák Ferenc utcai óvodájában

Ünnepek a Kunszentmártoni ÁMK Deák Ferenc utcai óvodájában

Az óvodában igyekszünk minden alkalmat megragadni a közös ünnepek és hagyományok kialakítására. A közös készülődés, tervezgetés távlatot jelenthet a gyermek számára. Az ünnepek kapcsán a közösen feldíszített csoportszobák, az ünneplőbe öltözött gyermekek, felnőttek látványa, a közös verselés, mozgás mind–mind az esztétikai élmények és a közösségi élet alakításának eszközei. A közösségi nevelés szempontjából kiemelt jelentőségű a mikulás és a karácsony.

DSC_4463

2018. december 6-án a Mikulás házában jártunk (Helytörténeti Múzeum), ahol hangulatos és varázslatos ünnepi díszlet várta a gyermekeket, amely megindította fantáziájukat, képzeletüket. A Mikulásnak énekelhettek, verselhettek, átvehették csomagjaikat, ajándékaikat, melyeknek nagy örültek. Sok kisgyermek levelet írt, rajzolt és kívánságait mondta el a Mikulásnak. A Könyvtár munkatársai bábműsort adtak elő a gyermekeknek, a Művelődési Központ munkatársaival pedig apró ajándékot – mikulásos hűtőmágnest készítettek.

DSC_4456
A KÁMK intézmény (Múzeum, Óvoda, Könyvtár, Művelődési Ház) közös rendezvénye a Mikulásház. December 3. hetében csoportjainkban Adventi játszóházat szerveztünk, közös élményekkel teli programot biztosítottunk a családoknak. Változatos élménynyújtó kézműves foglalkozásokon vehettek részt a szülők a gyermekekkel együtt. Megtekinthették a Szitakötő csoport előadásában a Kit válasszak a kilencből című bábműsort.

DSC_4491

2018. december 20. - karácsonyi gyertyagyújtás, melynek helyszíne a Deák Ferenc utcai Óvoda udvara. A hangulat megteremtésében közreműködtek a zeneiskola tanárai. Az adventi előkészületeket egy közös meghitt ünnepéllyel zártuk ahová meghívtuk a szülőket és a város vezetőit. Fontos feladatunk volt az ünnep előkészítése, hangulatának megteremtése, a szülőkkel való közös élményszerzés a közös énekléssel célunk a szeretet, a családi kötelék erősítése. Meggyújtottuk az adventi koszorún a negyedik gyertyát is. Minden csoportból egy kisgyermek verssel köszöntötte az ünnepet.

DSC_5003

 

DSC_5043
Szép karácsony ünnepén, az a kívánságom,
legyen boldog mindenki széles e világon!
Itt is, ott is, mindenütt legyen mindig béke,
szeretet lakozzon az emberek szívében.
áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

A Kunszentmártoni ÁMK Deák Ferenc utcai Óvodai Egységének dolgozói
Molnár Zsuzsanna - óvodavezető

A gyertyagyújtás képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!