Februári Kavalkád

Februári Kavalkád

2019. február 19-én a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ Járási Család-és Gyermekjóléti Központja farsangi rendezvényt szervezett a Kunszentmártoni Dani Margit
Sportcsarnokban a járás oktatási intézményei számára. A rendezvény létrejöttét az EFOP-
3.2.9.-16-2016-00047 számú, az Iskolai és óvodai szociális tevékenység fejlesztése a kunszentmártoni járásban elnevezésű nyertes pályázat tette lehetővé. A fenti sikeres pályázat a tavalyi tanévben is lehetőséget nyújtott közösségi és csoportos programok szervezésére a járás óvodásai és diákjai számára. A mostani program legfontosabb célja az volt, hogy a gyermekek életkorának és érdeklődési körének megfelelő szórakoztató programot nyújtson.
Az óvodásokat Cseh-Niczky Nikolett és zenekara szórakoztató, interaktív gyermekműsora mozgatta meg. Óriási élmény volt látni az önfeledt, vidám óvodásokból és szakemberekből álló éneklő, táncoló „kisvasutat”. Az óvodás gyermekeket és pedagógusaikat fánkkal, üdítővel vendégeltük meg. A járás általános iskoláinak diákjai kézműves foglalkozáson vehettek részt, melyen különféle farsangi fejdíszeket, álarcokat készíthettek. Ezt követően bűvész előadása szórakoztatta a gyerekeket, majd finom ebéddel láttuk vendégül őket pedagógusaikkal együtt. A folyamatosan érkező felső tagozatos és középiskolás gyermekek a finom ebéd után megnézhették a bűvész előadását, majd motivációs beszélgetést hallgathattak meg Zana László, központvezető irányításával Kertész Ivánnal, a cibakházi származású fiatallal, akit a 2016-os Star Academy negyedik helyezettjeként ismert meg az ország. Iván a beszélgetés során elárulta, hogyan lett ismert, milyen nehézségekkel kellett megbirkóznia és céljairól, terveiről is beszélt. A mozgalmas, jó hangulatú napot pedig néhány fantasztikus dallal zárta, méltó befejezést adva az önfeledt hangulatú februári kavalkádnak. Ezúton is köszönetet mondunk Kertész Ivánnak, valamint minden résztvevő gyermeknek, pedagógusnak, külön kiemelve a Karcagi SZC Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájának önkéntes diákjait, akik a rendezvény gördülékeny lebonyolításában segédkeztek. Köszönjük a Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskola zenész tanárainak színvonalas műsorát és a rendezvény egész napos hangosítását. A gyermekek az egész program alatt arcfestésen vehettek részt, fáradhatatlan munkájukért köszönetet mondunk Tálasné Nagy Juditnak és Gáll Nikének. Köszönjük a Sportcsarnok vezetőinek, dolgozóinak, illetve Kunszentmárton Város Önkormányzatának a helyszín biztosítását.

Szokoli Eszter - iskolai szociális segítő

 

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!