„Mesélő vizek – az igazi vízipók” – kiállítás megnyitó

„Mesélő vizek - az igazi vízipók” – kiállítás megnyitó

 

Április 5-én új időszaki kiállítás nyílt a kunszentmártoni Helytörténeti Múzeumban, amely a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum vándorkiállítása. A látogatók megismerkedhetnek a hazai folyók vízi élővilágával, például a rákok, puhatestűek, vizipoloskák és számos más faj jellemzőivel. Természetesen szóba kerül a valódi vízipók is, és élőhelyének nagyméretű makettje által a látogatók maguk is kipróbálhatják milyen vízipóknak lenni.

            A kiállítás első látogatói a helyi óvoda „Delfin” csoportja volt, akiket a kiállítás kurátora, Vass-Bathó Beatrix vezetett körbe a kiállításban. A kicsik játékos foglalkozás keretén belül megismerkedhettek a vízvédelem és -takarékosság alapjaival is, valamint a kiállításhoz kapcsolódó Vízipók-csodapók c. mesesorozat egyik részét is megtekintették.

            A múzeum munkatársai külön köszönetüket fejezik ki a tiszaföldvári Tiszazugi Földrajzi Múzeum dolgozóinak, akik segédkeztek a kiállítás vándoroltatásában.  A kiállítás május 31-ig tekinthető meg a múzeumban, szeretettel várja a kicsiket és nagyokat is, akik szeretnék közelebbről megismerni hazánk vízi élővilágát.

Habi Csilla

 

DSC_0193 DSC_0220 DSC_0227

A hozzászólások nem engedélyezettek!