Szakmák éjszakája

Szakmák éjszakája

Az idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Szakmák éjszakája a Gimnázium épületében. A programon résztvevők számtalan érdekes játékos bemutatót láthattak, melyek a különböző szakmák világába kalauzolták el az érdeklődőket. A program célja az volt, hogy a leendő diákjaink és szüleik megismerkedhessenek az iskolánkban tanított szakmákkal, képzésekkel.
A rendezvényt Lengyel János megbízott igazgató úr nyitotta meg, a megnyitón Pardi Sándor úr, a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója is részt vett. A zsibongóban minden betérő vendég bepillanthatott iskolánk életébe, ünnepeinkről, hétköznapjainkról láthattak képeket, s közben hangulatos zene szólt, megzenésített magyar versek.
„A bölcsesség itala a tea”, tea bemutató és kostoló keretében ismerhették meg az érdeklődők a teafogyasztás sokszínű kultúráját, szokását és egyben sok-sok gyógy- és élvezeti teát. A sajtkóstoló a gasztronómia világába nyújtott betekintést, továbbá salátákat, zöldségeket és gyümölcsöket ízlelhettek meg vendégeink. Az építészeknél a térsakkot lehetett kipróbálni. A gépészek is bemutatkoztak, nagy sikert aratott a diákjaink által készített gokart kipróbálása, vezetése. Az informatika iránt érdeklődőknek rövid bemutatót követően lehetősége nyílt elkészíteni saját virtuális világukat. A másik tanteremben a vendégek megismerkedhettek a számítógépekhez használatos adatkábellel. Szerelhettek, toldhattak meglévő kábeleket, megismerkedhettek a kábelezés rejtelmeivel, az itt használatos célszerszámokkal, azok használatával.
Reméljük, hogy az érdeklődők megtalálták az ízlésüknek megfelelő szakmát, és hamarosan ők is az iskolánk diákjai lesznek! Sok szeretettel várunk minden tanulni vágyó diákot és a felnőttképzéseinken a felnőtteket is!

Dr. Právetzné Vincze Judit

DSC_7987

DSC_7989

DSC_8008

DSC_8004

A hozzászólások nem engedélyezettek!