Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája

Múltidéző éjszaka – 300 év a Körös partján

Múzeumunk idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. A Múltidéző éjszaka – 300 év a Körös –partján Kunszentmárton újratelepítésének 300. évfordulójának jegyében telt.

Vendégeink kalandos tárlatvezetéseken vehettek rész az állandó és az időszaki kiállításunkban is. Az est folyamán minden korosztály megtalálhatta a kedvére való tevékenységet, a kicsiknek arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, népi játszótérrel és vásári komédiával készültünk, a családok vetélkedőben mérethették meg magukat, íjászkodhattak, a bátrak pedig különböző ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat.

A rendezvényhez kapcsolódóan Aprósütemény-készítő versenyt hirdettünk a lakosság körében, melyre szép számmal neveztek a sütésben örömüket lelők. „A legfinomabb és legétvágygerjesztőbb pogácsa 2019” díjat Ipacs Péterné vihette haza, akit unokája, Szakács Levente nevezett a versenyre. Tóth Boldizsárné Kun Éva hagyományos barátfüle receptjével „A legfinomabb és legétvágygerjesztőbb barátfüle/lekváros papucs 2019” díj nyertese lett idén. Különdíjat érdemelt Katona Józsefné Kunsági Ferdinándja.

Ebben az évben a jelmezbe bújni vágyók az „Olyan volt, ilyen lett” élőképversenyünkön mutathatták meg kreativitásukat a színpadon egyénileg vagy csoportban. Egyéni kategóriában Gulyás Györgyi megjelenése nyűgözte le a zsűrit, csoportos kategóriában pedig Oláh Gabriella és Kelemen Gyula nyerte el a zsűri tetszését. Különdíjat ítélt oda a zsűri egy testvérpárnak, Konstantinovics Márknak és Ákosnak. A verseny győztesei Wenner-Várkonyi Attila polgármester úrtól vehették át nyereményüket.

Az est remek hangulatához hozzájárult a Kerekes Band ritmusos zenéje, valamint a Sárkánylányok tűzzsonglőr produkciója. Az est zárásaként a TanáRock zenekar lépett színpadra.

Ezúton szeretnénk kinyilvánítani köszönetünket mindazoknak, akik segítségükkel, munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak rendezvényünk létrejöttéhez, lebonyolításához. Köszönjük kedves vendégeinknek, hogy megtiszteltek, jelenlétükkel, reméljük jó élményekkel gazdagodtak.

 

Vass-Bathó Beatrix

 

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!