A Szeged Classic Trio fellépése a Bartók Béla teremben

A Szeged Classic Trio fellépése a Bartók Béla teremben

2019. július 23-án kedden 18 órai kezdettel ismét hangversenytől volt hangos a Deák Ferenc utcai Bartók terem. Erre az eseményre újból az EFOP-1.3.7-17-2017-00051 kódszámú pályázat adott lehetőséget, melyet a Szeged-Csanád Egyházmegye közösségfejlesztés céljából nyert meg. A távolabbi cél a társadalmi esélyegyenlőség fokozása Kunszentmártonban a katolikus közösség bevonásával, azaz a plébánia és a Szent Márton Alapítvány együttes munkájának eredményeképpen. Sokszínűek a programok, ezek közé illeszkedik ez a hangverseny is, melyre előadóként a Szeged Classic Triót hívtuk meg. A fellépők Varga Laura fuvolán, Vizsolyi Lívia fagotton és Klebniczki György zongorán szerepeltek. A fuvola hangja csodásan illett a zongoraíisérethez, melyet remekül egészített ki a fagott mély, bársonyos hangja.Ez a trió ebben a formációban 10 éve működik együtt, ők a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatói, Artisjus - díjasok. A kamaramuzsikálás nemcsak a hivatásuk, de a hobbijuk is - amint vallották. Műsorukban a komolyzene könnyed oldalát mutatják be a közönségüknek, a középkortól napjainkig terjedő időszakot felölelve.

Vizsolyi Lívia volt a műsorközlő, aki minden darab elején felvillantott a zeneszerző életéből néhány érdekességet, valamint bemutatta a darabokat is,   mindezt remek humorral, egészen közvetlenül. A közönség már a második darabtól vastapssal fogadta az igen magas színvonalú,élvezetes előadást.A művészek elragadtatással nyugtázták a kunszentmártoni közönség szimpatikus reagálásait, nagyon tetszett nekik a Bartók terem, mely érzelmet csak fokozta az, amikor megtudták, hogy milyen kapcsolat van ezen épület, a város és dr Baross Gábor között.

A műsor utáni megvendégelés csak "hab volt a tortán", a művészek és a közönség is boldogan hagyta el a termet a közös eszegetés és beszélgetés után. A szegedi művészek azzal búcsúztak, hogy máskor is nagyon szívesen eljönnének hozzánk.

 

Séra Erzsébet

DSC_2162

DSC_2176 DSC_2177

DSC_2179

A hozzászólások nem engedélyezettek!