XVI. Körösparti Sportnap

XVI. Körösparti Sportnap

 

Immár hagyomány, hogy minden év júliusában a Körös-part zsúfolásig megtelik a Körösparti Sportnapon. 2019. július 27-én se történt máshogyan.

A kora délelőtti órákban a bográcsokból áramló kellemes illatok megadták az alaphangulatot a nap sikeréhez. Baráti társaságok, családok, cégek mutatták be főzőtudásukat. A Bográcsos főzőversenyen a következő eredmények születtek. III. hely Csépa csapata, II. hely Katona Transsped Kft., I. hely Kunszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal.

A sárkányhajó verseny megnyitóján Fazekas János alpolgármester sikeres és korrekt versenyzést kívánt a versenyzőknek. A csapatok két fordulóban mérkőztek meg egymással, délelőtti és délutáni órákban is. Szoros mérkőzések, nagy hajrák, hatalmas szurkolások vették kezdetét. Két kategóriában hirdettünk eredményt. Az önkormányzatoknál a III. helyen a Kunszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal végzett, II. helyen Kunszentmárton Város Önkormányzata, míg az aranyérmet Csépa Község Önkormányzata vette át.

A cégek közül a dobogó III. helyére az NP Hungária Kft., II. helyére az UniTurn Kft., I. helyére az Interplex Hungary Kft. állhatott, aki az összesített eredmények alapján a Vándorkupa tulajdonosa is lett egy esztendőn keresztül. Több csapat első ízben vett részt a versenyben, a

Köszönet a Békési Kajak- Kenu Klubnak, Kálmán Tibornak és csapatának, akik egész nap segítették a versenyzőket.

A sárkányhajók mellett a túrakenuk is előkerültek, több család mérte össze tudását, két felvonásban versenyeztek. Ez alapján a következő eredmények születtek. Az első futam eredményei: I.helyezett Kurucz család, II. helyezett Hegedűs család, a III. helyezett Szabó család.

A második futam eredményei: I.helyezett Vörös család, II. helyezett Kovács család, a III. helyezett Hürkecz család.

A nap egyik fontos eseménye volt a Vízi turisztikai eszközök ünnepélyes átadása. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetsége elnöke beszédében fontosnak tartotta kiemelni, hogy az „Alsó-Tisza és Körösök vízi turizmusának komplex fejlesztése”, a GINOP-7.1.2-15 projekt által megnyert vízi turisztikai eszközök csupán egy kezdet. Minden erejével azon lesz, hogy Kunszentmárton és térsége minél több fejlesztésben, beruházásban vehessen részt. A fejlődés lehetőségét segíti elő a néhány hónapja megalakult a Kunszentmártoni Vízi Szabadidős Egyesület.

A labdarúgás szerelmesei beneveztek a Strandfoci bajnokságra, így I. helyen a Kőbányai FC, II. helyen Blacks csapata végzett. A nap zárásaként megrendeztük a Sörivó versenyünket is, melyet Bódi Ádám nyert meg.

Köszönet Kiss Istvánnak az egész napos muzsika biztosításáért, a Körös Horgász Egyesületnek a segítő munkát és finom ételt, továbbá a Kunszentmártoni Városgondnokság munkatársainak a közreműködő segítséget.

Hálás szívvel mondunk köszönetet a támogatóknak:

Kunszentmárton Város Önkormányzata, Kunszentmárton Város képviselő-testülete, Interplex Hungary Kft., UniTurn Kft., NP Hungaria Kft., Katona Transsped Kft., Győri Szerviz, Kéki Patika, Kunszentmártoni Ipari Park Kft., Kunszentmártoni Vízi Szabadidős Egyesület, MemoArt Szarvas Stúdió, Anna Cukrászda és Pizzéria, Fazekas János alpolgármester, Dr. Fazekas Margit, Gácsiné Bozsik Magdolna és Imrei István képviselők.

Sárközi György

A galéria linkje:

A galéria 1. része

A galéria 2. része

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!