Tanévnyitó ünnepség az általános iskolában

Tanévnyitó ünnepség az általános iskolában

2019. szeptember 1-jén becsengettek a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A tanévnyitó az első osztályosok bevonulásával kezdődött. Ünnepi műsorral kedveskedtek az 5. osztályos tanulók: Beke Lilla, Habranyi Ákos, Kovács Lilla, Nálhi-Tóth Panka, Sarkadi Erzsébet és Szakács Levente, felkészítőik Hegedűsné Pásztor Krisztina és Pintérné Szaszkó Gabriella tanító nénik.
Kunszentmárton polgármestere, Wenner-Várkonyi Attila köszöntötte a szülőket, a leendő elsősöket és a felsőbb évfolyam diákjait is. Kunszentmárton Város Önkormányzata nevében egy kedves ajándékkal lepte meg a legkisebbeket. 
Takácsné Szilágyi Erzsébet igazgatónő is köszöntötte az első osztályosokat. Az 1.a. osztály osztályfőnöke Hegedűsné Pásztor Krisztina, az 1.b. osztályé Pintérné Szaszkó Gabriella tanítónők. Míg a felső tagozatba lépő 5. osztályos diákok osztályfőnökei: Dénes Mónika, Csík János és Sonkolyné Nagy Júlia. 

Igazgatónő beszámolt a nyáron történt munkálatokról. A Deák épületében az összes tanteremben a lábazat festése megtörtént, négy tanteremben pedig felcsiszolták a parkettát. A Széchenyi iskola épületében két tanterem kifestve, a 15-ös lánytechnika terem konyharésze teljesen megújulva várja a diákokat. A Ricsilla Kft. jóvoltából megtörtént a tornaterem padlózatának cseréje és két vadonatúj kültéri állványos kosárpalánk került kiépítésre az udvaron. 

A Komplex Instrukciós Program (KIP) olyan tanítási módszer, mely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű csoportmunka szervezését olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog, mely módszert 2019-2020-as tanévben is alkalmazza az intézmény. Az általános iskola számos szabadidős elfoglaltságot biztosít diákjai számára, melyek többsége a tantervbe is beépült már évek óta. A társastánc a Szilver Tánciskolának köszönhetően folytatódik, míg a kosárlabda utánpótlásban a már említett Ricsilla Kft-nek van nagy szerepe. Továbbá komplex tehetséggondozó műhelyek várják a gyermekeket.
Szeptemberrel az iskolában működő művészeti oktatás, a rajziskolás tevékenység is kezdetét veszi. Bíró Istvánné igazgatóhelyettes tájékoztatójából kiderült, hogy még lehet jelentkezni grafika, kézműves és tűzzománc tanszaka. Molnár Adrienn és Tóth-Kiss Györgyi tanár nénik várják a beiratkozókat.

Minden tanulónak és tanárnak sikeres évkezdést kívánunk.

Herczeg Renáta

A tanévnyitó képei az alábbi linken megtekinthetőek!

DSC_3555 DSC_3569

A hozzászólások nem engedélyezettek!