Zenél az utca, zenél a világ, zenélünk mi is

Zenél az utca, zenél a világ, zenélünk mi is

A Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskola (Zeneiskola) 2016 óta szervezi meg a Sétáló utcában a Zenél az utca elnevezésű rendezvényét, mellyel a Zene Nemzetközi Világnapjáról emlékezik meg. Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította. A cél mindig az együtt zenélés örömmel, mind a hallgatók mind a fellépők részéről.
Az idei év számos újdonságot tartogatott, hiszen a már megszokott fellépőkön kívül új együttesek, formációk is jelentkeztek, reméljük ez a szám még tovább bővül az évek során.
A fellépők: Balla Tibor, Önkormányzati Óvoda Ficánka csoport (Bíró Piroska vezetésével), Hagyományőrző Nyugdíjas Klub- Nőklub Énekkara, Csongrádi Béla, Bíró István, Vincze János, Vinczéné Kiss Andrea, Tóth Ágnes-Krokavecz András (zongorakísérő: ifj. Cseh András), Népzenei blokk (Kisbetyárok, Szélkallantyú 1.0 és 2.0) – felkészítő tanár: Makra András, Fazekas Dóra - felkészítő tanár: Cseh-Niczky Nikolett, Szent Márton Társulat, HAT zenekar, Szent Márton Énekkar (vezényelt: Laurinyecz Pál), Felnőtt néptáncosok – felk. tanár: Makra András, Gruci Band, TanáRock zenekar.
Az igen jó hangulatú délutánon teával és forralt borral vártuk a közönséget és a fellépőket. Nagy újítás volt, hogy - a környezettudatosság nevében – nem műanyag poharakban fogyaszthatták el a frissítőket, hanem külön, erre az alkalomra készült, felmatricázott poharakból, melyekkel a rendezvényt is támogathatták. A jövőre nézve szeretnénk majd gravírozott poharakkal még inkább emlékezetessé tenni ezt a jeles napot.
Köszönjük a fellépőknek, támogatóknak, a lelkes közönségnek, hogy együtt ünnepelhettünk! Találkozunk 2020. október 1-jén! 

„A zene a káoszból rendet teremt; a ritmus a széttartót egységbe fogja; a melódia a megszakítottat folytonossá varázsolja; a harmónia az össze nem illőket összeegyezteti.” (Yehudi Menuhin)

A rendezvényen készült néhány kép az alábbi linkre kattintva megtekinthető!

A hozzászólások nem engedélyezettek!