PÁLYÁZATI ESEMÉNYEK A KÖNYVTÁRBAN

PÁLYÁZATI ESEMÉNYEK A KÖNYVTÁRBAN

 

A TOP-5.3.1-16 kódszámú „A helyi identitás és kohézió erősítése” című pályázati felhívásra

a pályázat benyújtása megtörtént,  a könyvtár részéről (partnerintézmény) író-olvasó találkozókra, előadói tiszteletdíjakra, anyagköltségre, táborokra pályáztunk, az önkormányzat nyújtotta be, ebben részt vesz a könyvtár is szakmai megvalósítóként, kapcsolattartóként. A program kezdete és vége: 2019-2021, fenntartási idő: 3 év. Tervezett (és részben már megvalósított) rendezvényeink:

 -Generációk találkozása a könyvtárban: közösségi programok megvalósítása a könyvtári tagintézmény közreműködésével. Rendezvények 2019-től: Soma mamagésa produkció, október 28, „Új férfi, új nő, újfajta kapcsolódás” ;  Fejős Éva író-olvasó találkozó „Higgy és merj” címmel október 25-én.  2020-tól tervezettek: Grecsó Krisztián, Lőrincz L. László, Müller Péter, Fábián Janka vendégelőadók. 

- A „Zene és költészet az összekötő kapocs” elnevezésű programsorozat rendezvényein belül  különféle zenés irodalmi műsorokat, vetélkedőket valósítunk meg folyamatosan.

 -Könyvbarát tábor: A Könyvtár és az KÁMK Deák Ferenc utcai Óvoda közös tehetségfejlesztő programja. Célja, hogy a gyerekekkel megszerettessük az irodalmi alkotásokat, könyvtárhasználóvá neveljük őket. Kiemelt feladatunknak tekintjük a gyermekek anyanyelvi nevelését, szókincsbővítését, kommunikációs készségeinek a fejlesztését a gyermekirodalom eszközeivel. Továbbá szeretnénk észrevétetni a helyi természeti szépségeket és ezzel az identitás tudatuk erősítését. A közösségi érzés megtapasztalása a városban lévő civil szervezetek megismerésével.  

 

SOMA MAMAGÉSA volt a vendégünk október 28-án!

Spitzer Gyöngyi – közismertebb nevén Soma Mamagésa, spirituális tanító és író, életszemléleti tanácsadó, énekesnő, előadóművész.

A magyar média rendszeres közszereplője. Központi témája: mindig is annak a keresése, hogy ki vagyok ő, mi a feladata, mit jelent nőnek, önazonosnak, szabadnak, kiteljesedettnek lenni. Mitől működnek jobban az emberi kapcsolatok, mitől lehet jobb anya, feleség, barát, munkatárs? Mik a párkapcsolat alapvető törvényszerűségei, és pillérei? Hogyan lehet boldogabb, igazabb? Ahhoz, hogy ezekre választ kapjon, kifejezetten intenzív belső munkával segíti magát, aminek a gyümölcsét másoknak is tovább adja, keresve, figyelve a párkapcsolati jellemzőket, tendenciákat.  

Könyvei mind a párkapcsolat, szexualitás, önismeret témakörében íródnak.   

Több éve járja az országot az előadásaival, amikre az a jellemző, hogy megjelenik bennük a pszichológia, a spiritualitás, és rengeteg begyűjtött, megélt, meghallgatott, látott tapasztalat is. No és a humor, mert a nevettetés önmagában gyógyít.

 

FEJŐS ÉVA író, újságíró november 25-én örvendeztette meg olvasóközönségét  a városi könyvtárban!

 

Első könyvét tizennyolc évesen írta. Számos mini krimit, egészségügyi cikket készített, valamint egy huszonkét részes "segítő" tévéfilmsorozatot a házi betegápolásról, melynek címe Családban marad. 1999-ben Nívódíjat kapott ez a sorozat, melyet a Duna Televízió tűzött műsorára. A petesejt-adományozás törvényi szabályozásában rejlő ellentmondások feltárásáért 2003 novemberében elnyerte a Minőségi Újságírásért Díjat. Fejős Éva 2001 és 2012 között dolgozott Nők  Lapja munkatársaként, azóta szabadúszó. 1999-ben álnéven adta ki első regényét, 2008-ban az Ulpius-ház gondozásában jelent meg második kötete, melyet 2012-ig további 11 követett. 2013 elején saját kiadót alapított Erawan néven, ahol saját regényei mellett külföldi szerzők regényeit is kiadja. A jó hangulatú, baráti beszélgetés formájában zajló találkozó emlékezetes marad mindannyiunk számára.

 

a  könyvtár dolgozói

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!