Adventi kézműveskedés a könyvtárban

Adventi kézműveskedés a könyvtárban

Sok éves hagyományunkhoz híven idén is megrendeztük a Városi adventi kézműveskedést, amelyet könyvtárunkban 2019. november 30-án 9 órától tartottunk. Ez alkalommal is igazi családias hangulatban telt el a délelőtt. Örömmel tapasztaltuk már az előkészületek alatt, hogy igen nagy lesz az érdeklődés programunk iránt és minden évben egyre többen ügyeskednek nálunk. A kézműveskedők nagy lelkesedéssel készítették el szebbnél-szebb adventi koszorúikat, asztali- és ajtódíszeiket, ünnepi dekorációkat, amelyek alapjait, a többféle terméseket a természet adta ajándékul. Résztvevőink idei újdonságként karácsonyi manókat is varrtak. Programunk alatt karácsonyi dalokat hallgattunk, forró tea és bejgli mellett beszélgettünk.
Örömmel néztük a gyermekek ügyes kezeit, ahogyan az adventi naptáraikat készítették. Saját maguk - persze egy kis szülői segítséggel -, színezték, ragasztották, díszítették elkészült kincseiket. A nagyobbak adventi koszorúkat, asztali- és ajtódíszeiket, manókat, ill. ünnepi dekorációkat alkottak. Visszajelzéseik alapján ők is jól érezték magukat nálunk. A rendezvény végezetével minden kedves érdeklődőt megleptünk egy téli karkötővel, amelyet a városi könyvtár munkatársai készítettek. Boldogsággal töltött el minket, hogy idén is sokan összegyűltünk ezen a szombati délelőttön.
Mindenki jól érezte magát, miközben hasznos időt töltve szép ünnepi dekorációkat készített, így a vidámság és a ráhangolódás jegyében telt az ünnepi készülődés. Gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálták a számukra tetszetős foglalkozást.
Köszönjük Szepesi Erika dekoratőrnek, Jordán Ágnesnek, az öcsödi József Attila Emlékház és Helytörténeti Gyűjtemény munkatársának, Tóth Péterné Icukának, a Dóra Divatnak, és az Anikó méterárunak, dr. Cseuz Imrének, Balla István méhésznek és Ottmár Sándornak, hogy segítették rendezvényünk létrejöttét és sikerességét!

A rendezvény a TOP-5.3.1-16-JN1-2017-00004 „A helyi identitás és kohézió erősítése a Kunszentmártoni Járásban” című projekt keretein belül valósult meg.

a könyvtár dolgozói

A kézműveskedésen készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!