Legvidámabb nap a VÁROSHÁZÁN!

Babaköszöntés a Városházán

Szép hagyomány városunkban, hogy az előző esztendőben született gyermekeket és szüleiket ünnepség keretében üdvözöli Kunszentmárton Város Önkormányzata nevében Wenner-Várkonyi Attila polgármester. 2020. január 18-án ezen különleges esemény alkalmából a Városháza Dísztermében kedves gondolatokkal fogadta polgármester úr a 2019-ben született babákat. Az előző évben hetven gyermek született városunkban.
A rendezvényt követően néhány szülő mesélt a kisgyermekkel töltött időszakról, az együtt töltött élményekről, a legszebb és legnehezebb pillanatokról is. Tatár Tímea, Nagy Anikó, Kurucz Mónika és Bozsikné Kovács Hajnalka a tavalyi évben hozták világra első gyermeküket. Első gyermekes édesanyaként mindannyian vágytak már az anyaság érzésére. „Vannak nehéz pillanatok, de a kislányunktól kapott szeretet mindent elfelejtet. Minden nap egy új kihívás. A gyermekünk fejlődését látni nap, mint nap az élet nagy csodája.” – meséli Timi.
Hosszú ideje vágytam már, hogy életet adhassak egy gyermeknek. Anyának lenni a világ legkülönlegesebb állása. Mindennapi fizetsége, nekünk szülőknek a fiunk mosolya, mely kárpótol minden nehézségért.” – összegzi gondolatait Mónika. 

Anikó is hasonlóan éli meg kislányával a hétköznapokat. „Anyának lenni a legcsodálatosabb érzés, minden fáradtságot megér. Felelősségteljesebbé tette az életem, a prioritások átalakultak. Megtanultam segítséget elfogadni. Ez egy örök tanulás.”
Hajnalka elmeséli, hogy lányuk első gyermekként érkezett a családba. „A legcsodálatosabb „foglalkozás” a világon, ahol a legcukibb a „főnők”. Nagyon jó érzés anyának lenni, hiszen nap, mint nap rengeteg élménnyel lehetek gazdagabb, amit a kislányomtól kapok. Mindennap újat mutat Réka, persze vannak már gyermeki csínytevései is, de így kerek az anyaság. Egymástól tanulunk ő gyermekként én szülőként. A Babaköszöntőn öröm volt látni, hogy 1 év alatt milyen sok kisgyermek született városunkban. Mi egy szép gesztusnak tartjuk ezt az eseményt, örömmel fogadtuk a meghívást, hiszen ezekből az apró pillanatokból lesznek az emlékek.”
Gácsiné Kurucz Judit és Kovácsné Szabó Szilvia családjukkal együtt voltak jelen többgyermekes édesanyaként az ünnepélyen. Judit és férje két örökmozgó gyermekükkel érkeztek a Babaköszöntőre. „A fiammal és a lányommal egy nap sem unalmas. A gyermekek születése teljesen megváltoztatja az ember életét. Az élet már soha nem lesz olyan, mint korábban volt. Sokkal jobb lesz. Örömmel jelentünk meg három éve és ebben az évben is. Jó volt látni a sok szülőt, beszélgetni, megosztani egymással a pillanatokat. Köszönjük, hogy ismét ott lehettünk.”
A Babaköszöntőt, mint egyedülálló eseményt Wenner-Várkonyi Attila polgármester kezdeményezte. Most 2020-ban és az első eseményen is jelen voltak Kovácsné Szabó Szilvia, férjével és édesanyjával. Szilvia az elmúlt években három gyermeknek adott életet, a család gyarapodásával egyre fontosabbá vált a mindennapok időbeosztása, szervezése. „Igazán szerencsésnek érzem magam, mert a férjem mellett az édesanyám is velünk él és segít a három apróságunk körüli teendők ellátásában. Az anyai ösztön az a csoda, mely nekünk nőknek megadatott. A legkisebb gyermekem érkezésekor félelmem volt a testvérféltékenység, de a szeretet mindent megold. Ma már a nagytesók örömmel veszik ki részüket a legkisebb körüli teendők ellátásában.”
A megkérdezettek boldogan fogadták el az Önkormányzat meghívását a különleges eseményre. Kitűnő kezdeményezésnek és örök emléknek tartják, a baba és a szülő számára is. Minden édesanya másként éli meg a gyermek érkezését, más megoldásokkal áll helyt a szürke és monoton hétköznapokban. A különbözőségek mellett abban mindannyian egyetértenek, hogy a nehézséget, a kialvatlanságot, a fáradtságot egy pillanat alatt feledtetni tudják a bújások, ölelések vagy egy huncut mosoly.

2015-ben egy boldog nagymama unokája érkezésének örömére babazászlót csináltatott és a városnak ajándékozva ma már lehetőséget biztosít, hogy ne csak a fájdalommal együtt járó fekete zászló, de egy új jövevény érkezésével a babazászló is kihelyezésre kerüljön a Városháza épületére. Nem kell tenni mást, csak kérjék a Polgármesteri Hivatalban, és már loboghat is az öröm zászlaja!

A 2019-ben született gyermekeknek, Kunszentmárton Város új polgárainak és szüleiknek is kívánunk nagyon jó egészséget és sok boldogságot.

Herczeg Renáta

A hozzászólások nem engedélyezettek!