Kerékpárutak forgalomban!

Tisztelt Kunszentmártoniak!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy városunkban 2020. március 31-én forgalomba helyezésre kerültek az Észak – Dél irányú (Ipari park – Kossuth Lajos út), valamint a Nyugat – Kelet irányú (Horváth tér – Molnár Lajos Sporttelep) kerékpárutak.

A műszaki átadás-átvételi eljárás lezártakor szerződésben rögzítettünk garanciális munkákat, melyeket a téli időjárás miatt nem lehetett eddig elvégezni. 2020. április 30-ig kerül sor a padka-, és rézsűfelület rendezésére, a zúzottkő burkolatú csatlakozási felületek rendezésére, árokkorrekcióra, gyalogosjárda visszaépítésére.

Az érparti ingatlanok megközelíthetőségének biztosítása érdekében cső áteresz kerül elhelyezésre.

A biztonságos közlekedést segíti, hogy az öcsödi úti szakaszon a közvilágítást biztosító napelemes lámpák hamarosan átforgatásra kerülnek a kerékpárút irányába.

A Nyugat – Keleti irányú, valamint az Észak – Déli irányú kerékpárutak Kossuth Lajos út és Végh utca közötti szakasza gyalog- és kerékpárút, amelyen a kerékpárosok maximum 20 km/óra sebességgel közlekedhetnek. Az Észak – Dél irányú kerékpárút lakott területen kívüli szakaszát (öcsödi úti szakasz) segédmotoros kerékpárosok is használhatják, maximum 30 km/óra sebességgel.

Felhívom figyelmüket, hogy a vasúti átjárón áthaladni csak gyalogosan lehet!

Kérem, hogy kiemelt körültekintéssel közlekedjenek a Végh utca - Öcsödi út, valamint a kerékpárút 44-es főút kereszteződéseiben, illetve a kerékpárútról a Kossuth Lajos útra történő felhajtáskor!

Használják egészséggel a kerékpárutakat! Balesetmentes közlekedést kívánok!

Wenner-Várkonyi Attila - polgármester 

A hozzászólások nem engedélyezettek!