Zarándoklat Petőfiszállás – Pálosszentkút Kegyhely

Zarándoklat Petőfiszállás - Pálosszentkút Kegyhely

A zarándoklatot Forgó Miklós Atya hirdette a vasárnapi szentmisék után, jelentkezni a plébánián lehetett. 32 fővel indultunk útnak. Zarándoklatunk 2019. április 13-án zajlott le. Reggel 7 órakor utaztunk el és este 5 óra körül érkeztünk haza. Az imádságok és énekek után hamar meg is érkeztünk. Petőfiszálláson részt vettünk egy szentmisén, amit a velünk utazó plébános úr, Forgó Miklós atya celebrált, ezután Pál Dániel Csaba atya tartott egy előadást számunkra a Pálos Rendről és a templom történetéről. Ezt követően az ebédet a pályázat anyagi lehetősége biztosította. Majd az ott található Mária - múzeumot tekinthettük meg. Az egykori kolostor Mária-múzeumában nemcsak a kegyhellyel, hanem általában a Mária-tisztelettel kapcsolatos tárgyi emlékek voltak láthatók a világ minden tájáról: szobrok, rózsafüzérek, képek és könyvek. Ezt követően keresztúton vettünk részt, ahol végig tudtuk elmélkedni Krisztus életének utolsó állomásait. Ezt követően bőven maradt időnk sétára, a kegyhely körbe járására, illetve a kegytárgyboltban egy kis emlék vásárlására. Sokan hoztak haza magukkal vizet a Szentkútból. Megtekintettük a lourdes-i barlangot, a szabadtéri oltárt, a Szent Kereszt-kápolnát, a Skapulárés Szűzanya kápolnát s a Prágai Kis Jézus szobrot.
Hazafelé megálltunk Tiszaalpáron az épületet a Jótanács Anyja római katolikus templomnál, amit Szűz Mária tiszteletére szenteltek fel, sajnos most csak kívülről tudtuk megcsodálni, de így is csodás látványt nyújtott. A zarándoklatunk érdekes, jó hangulatú és sikeres volt. A folyamatos
imádság, és Égi Édesanyánkkal való párbeszéd, a „nap” végére nem eredményezhetett mást, mint egy megtisztult, megbékélt, és szüntelen hálát adó embert; a „világba” visszatérő emberekhez egy nagy mosolyt, bizalmat, és szeretet.

Erdei – Nagy Annamária

A hozzászólások nem engedélyezettek!